Ce spune Ludovic Orban despre o moţiune de cenzură: „Dacă ţara n-ar avea Guvern, ar fi mai bine decât să aibă Guvernul Tudose“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii nu se grăbesc cu depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Tudose, cu toate că au început discuţiile cu aleşii altor partide din Parlament pentru un asemenea demers.

Întrebat după şedinţa conducerii naţionale a PNL dacă liberalii iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, Ludovic Orban a precizat: „Să nu punem carul înaintea boilor“.  

„Nu suntem în sesiune parlamentară. Când începe sesiunea, vom căuta cel mai potrivit moment, în care vom avea cele mai multe şanse (n.r.- pentru a trânti Guvernul Tudose în Parlament). Dacă ţara n-ar avea guvern, ar fi mai bine decât cu Guvernul Tudose. Vom căuta să trimitem la plimbare acest guvern“, a mai spus liderul liberal. 

Pe de altă parte, preşedintele PNL a completat că au început discuţiile şi cu parlamentari de la alte partide pentru susţinerea unui demers de acest fel. 

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot depune o singură moţiune de cenzură pe sesiune.  „Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114“, prevede alineatul 4 al articolului 113 din Constituţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite