Cătălin Ivan: „Nu se pune problema unei rivalităţi Ponta-Iohannis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ivan Foto Adevărul
Cătălin Ivan Foto Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan a declarat joi într-o conferinţă de presă că  nu se pune problema existenţei unei rivalităţi între premierul Victor Ponta şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a devenit miercuri membru al PNL.


„Nu se pune problema de rivalitate, în PSD sunt foarte mulţi colegi de partid care pot fi miniştri şi prim-miniştri în perioada următoare. Ne-am aliat cu PNL pentru că PNL este un partid mare cu oameni valoroşi şi până la venirea lui Iohanins. Nu cred că simpla venire a lui Iohannis a făcut din PNL un partid cu posibili prim-miniştri sau prezidenţiabili“, a specificat Ponta.

Ivan a spus că Iohannis e un om valoros, care a confirmat în administraţia locală şi care, venit în politica naţională, aduce un plus de valoare USL.

„PSD se bucură dacă PNL se întăreşte, pentru că în felul acesta USL este mult mai puternică. Nu-l vedem ca pe o ameninţare pe Iohannis, ci dimpotrivă, ca pe un nou coleg de uniune care vine şi pune umărul la acest proiect“, a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD a încercat să-l coopteze pe Iohannis, Ivan a spus că era de notorietate faptul că acesta îmbrăţişează o ideologie de dreapta.

„Nu e de stânga şi orice discuţie ar fi fost lipsitiă de sens. Am avut colaborări, am discutat, dar ţinând cont de orientarea ideologică a fiecăruia. E un om politic de dreapta. Dacă ar fi fost să facă un pas, pasul natural ar fi fost în PNL, în niciun caz în PSD, ceea ce s-a şi întâmplat“, a mai spus Ivan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite