Senator liberal, apel la unitate în partid: Nu sunt de acord cu mesaje radicale. În PNL democraţia nu a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Septimiu Bourceanu FOTO Facebook
Septimiu Bourceanu FOTO Facebook

Senatorul liberal Septimiu Bourceanu face apel la unitate în partid şi cere membrilor formaţiunii să renunţe la discursul radical, recomandând această atitudine şi în exteriorul PNL, în vederea rezolvării crizei politice.

Afirmaţiile vin pe fondul tensiunilor din PNL dintre taberele Orban şi Cîţu. Situaţia a determinat punerea în discuţii de mai mulţi grei ai partidului a excluderii lui Orban şi a susţinătorilor său.

„Eu cred că după orice congres, după orice alegeri din interiorul unei organizaţii, la nivel naţional sau local, trebuie să existe o reconciliere a taberelor. (..) Eu cred că o pierdere a unui om este o pierdere importantă pentru fiecare organizaţie în parte. (..) Ar trebui să existe un dialog cu fiecare coleg în parte, să fie ascultat şi să se găsească soluţii astfel încât fiecare dintre colegi să îşi regăsească locul în echipă. (..)Nu sunt de acord cu aceste mesaje radicale, cum nu sunt de acord nici cu alte mesaje radicale în care colegii sunt forţaţi să ia anumite decizii. Dacă s-a câştigat în echipă, tot echipa va câştiga mai departe. (..)În Partidul Naţional Liberal democraţia nu a murit”, a declarat senatorul PNL de Constanţa, Septimiu Bourceanu, pentru cugetliber.ro.

Referitor la criza politică, liberalul susţine că un pas în rezolvarea acesteia ar putea fi transmiterea unor mesaje mai aşezate ale liderilor politici.

„Criza politică din România se poate rezolva cu mai puţine mesaje radicale. Ar trebui să existe mai puţine mesaje politice. Foarte mulţi lideri politici transmit mesaje de dorinţă de revenire la normal, de a susţine un Guvern, dar condiţiile pe care le pun în interiorul discuţiilor, se duc într-o zonă destul de anormală. Trăim vremuri complicate şi cel puţin pentru o perioadă de timp vor rămâne complicate. Este nevoie de oameni care să înţeleagă acest lucru şi să înţeleagă ceea ce înseamnă compromisul politic în interesul naţional”, a completat Septimiu Bourceanu.

În contextul actual, în urma pierderii preşedinţiei PNL, Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar al PNL, fiind urmat de mai mulţi membri liberali ai Parlamentului. În urma demisiilor parlamentarilor, în interiorul partidului s-a discutat excluderea lor din PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite