Boc: Şcoala nu va mai fi doar un furnizor de diplome

Boc: Şcoala nu va mai fi doar un furnizor de diplome

Emil Boc

Premierul Emil Boc le-a transmis un mesaj elevilor, profesorilor şi părinţilor, înaintea începerii anului şcolar, în care i-a asigurat că şcoala românească nu va mai fi un simplu furnizor de diplome, ci de programe de formare adaptate competiţiei internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Generaţii întregi au crescut cu vechea vorbă românească: Ai carte, ai parte! Corectaţi-mă dacă greşesc, dar personal nu cred că există părinte pe lumea asta care să nu-şi îndemne copilul spre învăţătură. Au făcut-o părinţii noştri cu noi, o vom face şi noi la rândul nostru cu copiii noştri, întrucât cartea este cea care ne apropie de valori şi ne asigură un viitor. În termeni practici, mai multă carte înseamnă o mai bună aşezare în viaţa de zi cu zi. Mai multă carte înseamnă totodată garanţia resurselor nelimitate pentru o întreagă naţiune. Cam asta ar fi, până la urmă, în cuvinte simple menirea şcolii!", a susţinut premierul.

Emil Boc a mai spus că reforma la care cei care sunt acum elevi asistă asistă vizează cu adevărat calitatea, nu cantitatea, performanţa, iar nu simularea ei. "Şcoala românească nu va mai fi pentru copiii noştri doar un furnizor de diplome, ci un furnizor de programe de formare în pas cu vremurile, adaptate competiţiei internaţionale. Ori asta se face cu profesori bine pregaăiţi şi atent selecţionaţi, cu sisteme de predare compatibile şcolii europene, cu sisteme de notare corecte, standardizate", a transmis Boc.

"Este pentru prima dată când şcoala românească nu mai este abordată ca proiect cu termen de finalizare de pe o zi pe alta! Avem un proiect pe termen lung care va ajuta la formarea solidă a copiilor noştri. Iar pentru asta trebuie să fim oneşti în iniţiativa noastră. Anul şcolar precedent a fost anul onestităţii şcolii româneşti. Felicit cadrele didactice care s-au solidarizat într-un demers guvernamental ce vine să dea plus valoare şcolii româneşti. Le mulţumesc pe acestă cale tuturor profesorilor care înţeleg că educaţia corectă şi de calitate este miza României pe termen lung", le-a spus premierul profesorilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările