Blaga va reorganiza PDL după modelul comuniştilor chinezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a găsit modelul reconstrucţiei PDL. Aflat într-o vizită în China împreună cu alţi lideri ai partidului, „Buldogul“ a spus, cu fermitate, că Partidul Comunist Chinez împărtăşeşte aceleaşi valori cu democrat-liberalii în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.

„Am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean", a afirmat Blaga  la Radio China Internaţional.

Declaraţia liderului PDL a născut reacţii vehemente în interiorul partidului, aripa intelectuală sărind din nou la gâtul „Buldogului.“

„Declaraţia domnului preşedinte Vasile Blaga a fost incredibilă şi şocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta şi, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, atunci aş vrea să ne-o spună clar tuturor, şi celor din partid, şi întregii ţări, să ştim exact“, a replicat Monica Macovei.

Nici Cristian Preda, proaspăt suspendat din partid, nu s-a lăsat mai prejos: „După despărţirea de Băsescu, PDL căuta un model. L-a găsit. Nu mai e vorba despre un lider, ci despre o formaţiune politică: Partidul Comunist Chinez. În ceea ce mă priveşte, rămân fidel pluralismului politic şi libertăţii de opinie, pe care «colegii noştri chinezi» le calcă în picioare“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite