Solicitarea DNA pentru ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea a ajuns la Comisia Juridică a Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Adevărul

Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice solicitarea Justiţiei privind începerea urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Reuniunea Biroului permanent al Senatului a permis analizarea scrisorii trimise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a solicitărilor DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de fostul viceprim-ministru şi ministru de Interne Gabriel Oprea. Biroul permanent a aprobat această solicitare şi am trimis-o la Comisia juridică pentru analiză şi întocmirea avizului“, a declarat Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului.

Tăriceanu a fost mai sceptic în ceea ce priveşte ziua în care va fi dat avizul acestei comisii. „Comisia, în mod sigur, se întruneşte marţi, săptămâna viitoare, dar nu ştiu să spun acum când va prezenta avizul“, a adăugat Tăriceanu.  

Liderul Senatului a evitat să se pronunţe asupra poziţiei pe care o va avea ALDE în cazul Tăriceanu, în momentul în care se va ajunge la vot în plen. Tăriceanu a precizat că aşteaptă să vadă avizul şi cei din ALDE vor avea o poziţie oficială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite