Băsescu: Avem un sistem loial, în primul rând, lui însuşi. Marele lui talent este că se foloseşte de oamenii politici

Băsescu: Avem un sistem loial, în primul rând, lui însuşi. Marele lui talent este că se foloseşte de oamenii politici

FOTO Eduard Enea

Traian Băsescu scrie, într-o postare pe Facebook, că ceea ce este numit îndeobşte „sistem” nu este alcătuit din oameni politici, aceştia fiind doar folosiţi de către sistem să-i promoveze avantajele, fostul preşedinte adăugând că oameni pe care i-a numit în funcţii importante au fost rapid înghiţiţi de „sistem”.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Mulţi îi aşază în «sistem» pe politicieni. Foarte greşit. Politicienii nu sunt niciodată asimilaţi de «sistem», pentru că, pur şi simplu, ei sunt trecători. Politicienii stau în funcţii maxim 4 ani şi pleacă. Singurul lucru pe care uneori politicieni foarte puternici reuşesc să-l facă este să strunească vremelnic «sistemul», să-l orienteze vremelnic către realizarea obiectivelor lor publice. Dar, imediat ce omul politic pleacă din funcţie, «sistemul» va reveni pe propria-i direcţie”, a scris Traian Băsescu.
 
El susţine că ”sistemul” este alcătuit, în primul rând, din cei care deţin funcţii importante în aparatul bugetar de stat fiind format din ”ofiţeri importanţi din serviciile de informaţii, judecători de pe toate treptele justiţiei (tribunale, curţi de apel, ICCJ), procurori din parchetele de pe lângă tribunale, curţi de apel şi ICCJ, ofiţeri superiori şi generali din Ministerul de Interne, ofiţeri şi generali din MApN, profesori universitari şi funcţionari din ministere şi agenţii guvernamentale bine aşezaţi pe funcţii de directori, şefi de serviciu, şefi de birouri”, care îşi angajează şi rudele în instituţiile pe care le conduc.
 
Băsescu afirmă că persoane pe care le-a instalat în funcţii s-au lăsaţi asimilaţi de ”sistem”. ”Am adus oameni pe care i-am numit în funcţii importante din ţară. Din păcate, au fost rapid înghiţiţi de «sistem», au intrat în cadenţa şi în obiectivele «sistemului» şi au uitat rapid ce au promis în discuţia cu mine înainte de a fi numiţi. Marele talent al «sistemului» este acela de a folosi oamenii politici pentru ca, printre legile şi hotărârile necesare ţării, să promoveze şi acte normative care să-i protejeze interesele şi avantajele”, crede fostul şef al statului.
 
El susţine că toate statele democratice au nevoie de coloană vertebrală care să se păstreze imună faţă de schimbările politice şi care să fie loială ţării. ”În ce ne priveşte, din păcate, avem un «sistem» loial în primul rând lui însuşi. Iar, dacă vreţi să vedeţi o sinteză a sistemului, vedeţi lista «academicienilor» cu indemnizaţii viagere de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale”, conchide Traian Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările