Băsescu: E fals că i-am zis ambasadorului de la Moscova să nu discute despre tezaur. Octavian Hoandră: Aduc proba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Hoandă, moderator Realitatea TV, l-a acuzat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că i-a cerut ambasadorului României la Moscova să nu mai vorbească despre tezaur, arătând că va aduce probe în acest sens.

Redăm mai jos dialogul dintre Octavian Hoandră şi Traian Băsescu, citat de realitatea.net.

Băsescu: Domnule Hoandră, mă surprinde că-mi spuneţi "domnule preşedinte". Înainte îmi spuneaţi "trădător". Luaţi notă: cine v-a băgat în cap că eu i-aş fi spus lui Prunariu să nu deschidă subiectul tezaurului, v-a minţit. În tot mandatul meu a fost o constantă. Cât de cât s-au mai recuperat nişte bunuri din tezauri, care au fost predate Băncii Naţionale: documente, opere de artă.

Hoandră: Avem dreptul să spunem ce dorim. Eu nu mint.

Băsescu: Aţi spus că eu i-aş fi zis ambasadorului României la Moscova să nu mai discute despre tezaur.

Hoandră: O să vă aduc proba, domnule preşedinte. De asta nici nu m-am enervat, că eu ştiu exact ce vorbesc. Încercaţi să fiţi politicos, chiar dacă aţi fost preşedinte. Ştiu că sunteţi needucat. La revedere, domnule preşedinte!

În studio se mai aflau Florian Bichir, istoric, jurnalist şi scriitor, Giorgiu Coman, avocat, Radu Tinu, fost adjunct al Securităţii Timişoara şi Costin Georgescu, fost şef SRI. 

„Eşti un trădător“

Fostul preşedinte l-a făcut „trădător“ pe Costin Georgescu, care l-a ameninţat că va merge în instanţă. 

Băsescu: Domnul Georgescu spune că m-am dus la taberile de vară ale ungurilor. De faţă cu Viktor Orban le-am spus ungurilor că pot avea atâta autonomie cât este la Caracal. Domnule Georgescu, în timp ce ai fost şeful SRI, ai făcut un preşedinte la final de mandat să spună că l-a îngenuncheat sistemul!

COSTIN GEORGESCU, fost şef SRI: Eu nu v-am jignit, domnule Băsescu.

Băsescu: Eşti un trădător, băi Costin Georgescu!

COSTIN GEORGESCU, fost şef SRI: O să ne vedem la Tribunal, domnule ex-preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite