Băsescu: Creşterea TVA a fost o eroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de „marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL", în opinia preşedintelui Traian Băsescu. 

„Era o a doua variantă, pentru care eu am insistat, introducerea unui impozit temporar de 10% pe toate pensiile, de la cea mai mare până la cea de 340 de lei. Alternativa era să reducem pensiile cu 10%. Din păcate, Coaliţia toată a refuzat soluţia. Marii bărbaţi care acum s-au duelat pe la Convenţia PDL, toţi au spus «mărim TVA, nu ne atingem de pensie»", a spus şeful statului la un seminar organizat de „Ziarul Financiar".

„Eu aş fi preferat nişte fluierături în plus, dar ştiam că rezolvăm problema controlat şi într-un timp care ne convenea", a completat Băsescu. Potrivit acestuia, mărirea TVA a întârziat ieşirea ţării din recesiune cu cel puţin şase luni. Premierul Emil Boc l-a contrazis însă pe şeful statului. „Decizia Curţii Constituţionale, din nefericire, ne-a adus în situaţia să recurgem la a doua soluţie. Noi am mers în paralel cu reducerea cu 15% a pensiilor, dar decizia Curţii Constituţionale ne-a obligat să luăm  o altă hotărâre", a subliniat ieri-seară Boc.

Supărat pe parlamentari

La acelaşi seminar, Băsescu s-a referit şi la situaţia creată în coaliţie, după adoptarea tacită a legii Giurgiu, privind predarea Istoriei şi Geografiei în limba română. „Mă uitam chiar zilele trecute la nişte declaraţii de-astea supărate, că au dormit în Parlament şi a trecut nu ştiu ce lege în limba română pentru maghiari, ca şi cum dormise un partid. Dormiseră toate în Parlament şi s-a votat legea. Inclusiv cei care ţipau, dormeau într-un somn adânc şi s-au trezit când a trecut legea", a comentat Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite