Băsescu, la Adevărul Live: Nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la „Adevărul Live“ că nu va fi război nici în regiunea Mării Negre, nici în Ucraina, iar România nu se află într-un pericol iminent.

„Nu va fi război, nici în regiunea Mării Negre, zic eu că nici în Ucraina, şi cu atât mai puţin în Crimeea. Riscurile militare, România trebuie să le aprecieze pornind de la ce ştie, nu de la ce este în presă. În presă poţi să umfli realitatea foarte tare. Din punct de vedere militar, nu se schimbă nimic în Crimeea. Federaţia Rusă va menţine acolo toată flota de la Marea Neagră. Numărul de militari va fi tot 25.000, câţi au fost şi până acum şi activităţile militare vor fi aceleaşi. În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune“, a declarat şeful statului.
 

Potrivit lui Traian Băsescu, în situaţia în care ţara noastră s-ar fi aflat în pericol, nivelul de alertă al Armatei ar fi fost altul.

În continuare, Traian Băsescu a adus lămuriri cu privire la numărul de militari ruşi din Crimeea.„În opinia publică, ideea este că aşa a fost acordul, să fie 25.000 de militari şi acum au venit dintr-odată încă 10.000. Realitatea e următoarea: dincolo de acord, e acordul pentru armamentele convenţionale în Europa, care au limitat la 25.000 de militari prezenţa rusă în Crimeea. E o negociere nu doar la nivel bilateral, iar acordul dintre cele două ţări urmează convenţia la nivelul tuturor statelor UE şi SUA.Numărul de militari va rămâne acelaşi. Aş vrea să mai limpezim un lucru: Federaţia Rusă a introdus circa 10.000 de militari, dar nu sunt peste 25.000“, a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu, la Adevărul Live, despre criza din Ucraina, ameninţarea Jobbik, alegerile prezidenţiale şi graţierea lui Gigi Becali 

Citeşte mai multe declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu la Adevărul Live: 

Traian Băsescu: „Dacă Rusia atacă militar Republica Moldova, România nu va interveni în niciun caz“   Preşedintele de la Bucureşti a declarat la Adevărul Live că România „nu va face nimic în sens militar“, dacă Rusia va ocupa sau va deschide operaţiuni militare în Republica Moldova, precizând că „România nu va fi niciodată un stat agresor“.

Traian Băsescu: Nu îi voi ierta pe cei care vor asista cum Moldova intră într-un scenariu de tip Crimeea, Osetia de Sud sau Abhazia  Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit, la Adevărul Live, despre urmările referendumului din Transnistria, despre pericolul care pândeşte Republica Moldova, dar şi despre evoluţia politică a Partidului Mişcarea Populară.

Băsescu: Marea întrebare este dacă se vor aplica sancţiuni economice Rusiei. România va susţine această măsură  Traian Băsescu este de părere că, în acest moment, marea întrebare este dacă se va vrea politic o aplicare până la capăt a sancţiunilor împotriva Rusiei, subliniind că România va susţine acest lucru la următorul Consiliu de la Bruxelles.

   

Băsescu: Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta fizic, dacă e nevoie Traian Băsescu a afirmat, luni, la Adevărul Live, în contextul unei întrebări privind candidaţii pentru prezidenţiale, că Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta şi fizic dacă e nevoie.

Traian Băsescu despre cererea de graţiere a lui Gigi Becali Invitat la Adevărul Live, preşedintele României, Traian Băsescu a discutat cu redactorul-şef Dan Marinescu despre un subiect „aprins“ în fotbalul românesc: graţierea lui Gigi Becali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite