AUR cere demisia ministrului Sănătăţii şi a şefului DSU: Au dovedit aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei
FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Partidul AUR îi solicită premierului Florin Cîţu demiterea imediată a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, după situaţia de la Spitalul „Foişor” din Capitală.

Alianţa pentru Unirea Românilor îi acuză pe Vlad Voiculescu şi pe Raed Arafat de „aroganţă, ipocrizie şi dispreţ” faţă de cetăţenii români, susţinând că menţinerea lor în funcţie reprezintă „continuarea măsurilor anti-româneşti” pe care aceştia le iau „pe bandă rulantă”.

„Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români. Menţinerea lor în funcţie denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-româneşti pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreţionar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate”, transmite AUR, într-un comunicat de presă.

AUR va iniţia luni, în Senat, demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, realizată în cursul serii şi nopţii de 10 aprilie, acţiune comandată de Raed Arafat şi avizată de ministrul Sănătăţii.

Partidul atrage atenţia că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniştri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce ţara de pe reţelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui ţap ispăşitor în persoana managerului de la Spitalul Foişor.

„Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”, conchide sursa menţionată.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite