Antonescu: Dacă ce a spus Roşca-Stănescu e fals, propun excluderea lui din PNL Roşca: Dacă documentele aduc un prejudiciu de imagine, să mă excludă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Sorin Roşca-Stănescu şi liderul PNL, Crin Antonescu FOTO Adevărul
Liberalul Sorin Roşca-Stănescu şi liderul PNL, Crin Antonescu FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că, dacă se dovedeşte că afirmaţiile făcute de Sorin Roşca Stănescu în privinţa preşedintelui Traian Băsescu sunt false, va propune excluderea acestuia din partid. Roşca Stănescu a replicat, precizând că „PNL are dreptul să îşi apere imaginea“.

După ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că, dacă documentele prezentate de SRS sunt false, va propune excluderea acestuia din partid, Sorin Roşca Stănescu a declarat, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, că PNL are dreptul să îşi apere imaginea.

„Dacă prin faptul că eu am scos pe piaţă aceste documente dintr-un dosar penal care s-au dovedit a fi false aduc un prejudiciu PNL şi dacă PNL se poate apăra ca imagine foarte bine, să mă excludă (...) Dacă buna mea credinţă şi bunele mele intenţii contează mai puţin decat efectele negative sau pozitive asuupra PNL evident că PNL trebuie să îşi rezolve aceasta situaţie chiar excluzându-mă“, a conchis Roşca,

Reacţia sa vine după ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că, dacă documentele prezentate de SRS sunt false, va propune excluderea acestuia din partid.

„Regret că un senator al României s-a pretat la aşa ceva sau a căzut în aşa capcană. Nu se poate face aşa ceva“, a spus Antonescu, la România TV.

Sorin Roşca Stănescu susţine că Alianţa DA a deschis un cont la Bancpost Bucureşti, în zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, unde a fost transferată suma de 7 milioane de dolari.

„Preşedintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Preşedintele PNL era Theodor Stolojan, cel care a abandonat cursa pentru Preşedinţie în favoarea lui Traian Băsescu“, a ţinut să precizeze Sorin Roşca Stănescu.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit vineri cu mai multe detalii legat de aceste afirmaţii. Şeful statului a afirmat că îşi menţine caracterizarea făcută liberalului şi l-a acuzat că lui i-au fost virate în cont sume de la firma ciproiotă.

„Dacă se întrunesc la Grupul parlamentar, îl rog pe Crin Antonescu să-l întrebe pe Roşca-Stănescu dacă i s-au virat în cont exact de la firma cipriotă suma de 290.762 de dolari, pe 03.02.2004, şi să întrebe dacă i s-au virat 487.0000 de euro şi contra căror servicii, poate îi spune lui Crin Antonescu. Cam atât despre senatorul patriei şi senatorul susţinut de Crin Antonescu să pună de o comisie. Poate îl cheamă şi pe Vântu la audiere. Ce ghinion să cadă pe o firmă de care preşedintele ştia“, a replicat preşedintele.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) informează, într-un comunicat de vineri, că declaraţiile publice ale senatorului Sorin Roşca Stănescu legate de acest subiect „relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004".

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite