Crin Antonescu, la Adevărul Live, despre proiectul Roşia Montană: „PNL va vota împotrivă în plen, cu excepţia parlamentarilor din Alba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, preşedintele Senatului şi copreşedintele USL FOTO David Muntean
Crin Antonescu, preşedintele Senatului şi copreşedintele USL FOTO David Muntean

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Adevărul Live, că parlamentarii PNL vor vota împotriva proiectului Roşia Montană, cu excepţia aleşilor din Alba, care vor vota aşa cum le cer alegătorii de acolo.

„Lucrurile se joacă. Doar PNL a spus că va vota împotrivă, iar PNL va vota împotrivă la votul în plen, cu câteva excepţii. Parlamentarii de Alba vor vota aşa cum le cer alegătorii din Alba. Eu cred că va rămâne în picioare exploatarea.Dacă PSD vrea să facă acest proiect de ce nu vine în Parlament să pledeze pentru el? Nu poţi să faci ceva ce ţi-ai propus prin mâna altora. N-am avut elementele pentru a ne putea asuma acest proiect“, a afirmat ferm Crin Antonescu.

Liderul liberal a completat, însă, şi a afirmat că poziţia sa contrară cu cea a premierului Victor Ponta nu va afecta alianţa guvernamentală. „Coaliţia guvernamentală va rămâne în picioare pentru că a fost construită în jurul unui proiect, în care nu ne-am angajat să facem Roşia Montană. Nu noi am fost campionii ecologismului de conjunctură, mai degrabă PSD-ul. Asemenea proiecte nu se fac cu declaraţii ambigue, pe sub masă.  Când eşti prim-ministru trebuie să spui da sau nu“, a mai adăugat Antonescu.

Preşedintele Senatului a ţinut să spună că primul care a ieşit public şi a afirmat că va vota împotriva proiectului Roşia Montană a fost premierul Victor Ponta, nu Vasile Blaga, nici Crin Antonescu.  „Primul care a spus ce votează nu am fost eu, nici Blaga, a fost premierul, care a spus că votează împotriva lui. În Guvern, lucrurile se produc birocratic. Premierul decide. Nu a fost o situaţie în care miniştrii liberali să se ridice în picioare şi să spună că dacă trece proiectul vom rupe coaliţia“, a completat preşedintele PNL.

Întrebat ce părere are despre faptul că aliatul său la guvernare, Crin Antonescu, a declarat că va vota împotriva proiectulşui Roşia Montană, premierul Victor Ponta a răspuns că primul care a spus că nu susţine acest proiect a fost liderul PDL, Vasile Blaga.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite