Alina Gorghiu: Victor Ponta pune o presiune nejustificată pe PSD. Văd un Guvern din ce în ce mai slab

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. a afirmat, joi seară, într-un interviu la Antena 3, că prim-ministrul Victor Ponta pune presiune pe PSD prin faptul că nu demisionează din funcţie în contextul actualei crize politice, precizând şi că, în cazul în care împotriva ei ar începe urmărirea penală, va pleca din partid.

„Este bizar să fii premier în funcţie, să anunţi la începutul anului marea reformă de integritate în PSD, să anunţi schimbări la statut şi să anunţi că dacă vei fi vreodată urmărit penal îţi vei da demisia, iar astăzi, când eşti urmărit penal, să uiţi ce ai spus acum câteva luni şi să mergi pe o pantă pe care eu o consider periculoasă. Să încerci să spui că este un fel de dosar politic. Eu nu vorbesc de vinovăţia premierului. Exclud să intru pe această pantă, pentru că nu eu sunt competentă aici (...) Pe statutul pe care îl are acum PNL, dacă Victor Ponta ar fi premier la PNL, Victor Ponta în această secundă şi-ar pierde funcţia. Pentru că aşa stipulează statutul”, a declarat copreşedintele PNL în interviul acordatat postului de televiziune Antena 3.

Alina Gorghiu a precizat că în cazul în care ar avea probleme cu legea, ar pleca din PNL pentru a lămuri situaţia sa. 

„Dacă mâine începe urmărirea penală împotriva mea, plec din PNL şi fac un pas în lateral. Dar am să fac asta nu pentru că mă consider vinovată, ci pentru că presiunea pe care aş pune-o pe PNL ar fi nedreaptă faţă de partid. Acum Victor Ponta pune o presiune nejusitifcată pe PSD. Eu pot să vă spun că văd un Guvern din ce în ce mai slab şi un preşedinte al PSD care este într-o oarecare derivă. Nu ştiu câte zile mai sunt necesare ca să îşi lămurească strategia, îl aştept., a adăugat copreşedintele liberal.

Gorghiu susţine şi că, în prezent, există o „majoritate parlamentară fluidă", lucru care a putut fi văzut în cazul votului privind Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi la cel privind numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE.

De asemenea, reprezentanta liberalilor l-a acuzat pe Victor Ponta de „laşitate politică” şi subliniat că PSD-ul e într-o „stare nefericită”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite