Alina Gorghiu: Mi se pare halucinant că Dragnea vrea anticipate cu câteva luni înainte de alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la Antena 3, că PSD nu a fost de acord, în urmă cu şapte-opt luni, când PNL a propus, cu ideea alegerilor anticipate, iar faptul că liderul PSD Liviu Dragnea vorbeşte acum, cu câteva luni înainte de alegerile la termen, despre anticipate, i se pare "fantasmagoric".

”Nimeni nu a acceptat ideea de anticipate când spuneam că este singura soluţie legitimă şi curată pentru scena politică din România. Astăzi nu am fi avut un Guvern tehnocrat, ci am fi avut un Guvern politic susţinut de o majoritate în Parlament, indiferent care ar fi fost majoritatea respectivă, însă la alegeri anticipate ştiţi că nu se putea ajunge decât ca urmare a unei proceduri parlamentare destul de alambicate. Cum PSD nu a fost de acord acum şapte-opt luni de zile mi se pare fantasmagoric că astăzi cu câteva luni înainte de alegerile la termen vrea domnul Dragnea alegeri anticipate”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că sunt două motive pentru care nu se mai poate organiza alegeri anticipate şi anume că nu mai ai timp să realizezi aceste alegeri anticipate, şi pentru că ar fi ”nişte alegeri anticipate la termen”.

Copreşedintele PNL a catalogat drept ”halucinantă” şi de o ”toxicitate extraordinară” declaraţia pe care Liviu Dragnea a făcut-o, luni, în faţa sediului DNA. 

"Este o imagine dezolantă - cozi la DNA înseamnă pentru mine ca om care a lucrat în sistemul justiţiei ca avocat mulţi ani de zile înseamnă o imagine dezolantă, dar de aici la a-l vedea pe liderul partidului care a luat cel mai mare rezultat la alegerile locale vorbind sau punând în balanţă cătuşe versus prosperitate sau dezvoltare, cătuşe versus pâne, denunţ penal versus alimentare cu apă sau ceva de genul acesta mie mi se pare un discurs de o toxicitate extraordinară. Nu poţi să manipulezi românii în acest fel cu asemenea discurs", a mai spus Gorghiu.

Liviu Dragnea a declarat, în aceste zile, că o moţiune de cenzură ar echivala cu organizarea alegerilor anticipate, iar PSD analizează în acest moment oportunitatea unui astfel de demers.

„Relaţia cu Iohannis este perfect instituţională”

Alina Gorghiu a infirmat informaţiile potrivit cărora ar fi avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, după alegerile locale, ea precizând că relaţia partidului cu şeful statului este una ”perfect instituţională”, iar acesta nu a impus nicio decizie şi nu a criticat nicio decizie în partid.

Alina Gorghiu a precizat că ultima întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis a fost cu ocazia consultărilor pe care şeful statului le-a orgnizat la Palatul Cotroceni, fiind o întâlnire publică.

Întrebată dacă s-a întâlnit, împreună cu Vasile Blaga, copreşedintele PNL, cu şeful statului, săptămâna trecută, în ziua în care PNL avea Birou Politic, Alina Gorghiu a ţinut să precizeze că s-a schimbat modelul de preşedinte.

”Eu nu comentez declaraţiile unui coleg, sau al altuia, dar vă spun că relaţia PNL cu preşedintele Klaus Iohannis este una perfect instituţională, nimic mai mult”, a comentat copreşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite