Alegeri prezidenţiale 2014. Tăriceanu: Dacă preşedintele încalcă Constituţia, trebuie sancţionat. Băsescu şi-a încălcat rolul de preşedinte şi astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu Tăriceanu, candidat la alegerile prezidenţiale şi preşedinte al Senatului, a reiterat tema suspendării preşedintelui Traian Băsescu. Invitat duminică la Digi 24, omul doi în stat a spus că Băsescu a încălcat din nou Constituţia afişându-se în Parcul Herăstrău cu Elena Udrea şi cu lideri ai PMP.

„Motivul este aşa cum se vede în spaţiul public legat de calcule politice. PSD  aspus că nu au convingerea că este o mişcare care să ducă la un rezultat, că nu se poatze realiza cvorumul la referendum, că Băsescu poate să reintre în joc. Preşedintele are obligaţia să respecte legile şi Constituţia până în ultima zi de mandat, dacă nu face acest lucru, trebuie sancţionat. Există o flexibiliatte a unora sau a altora pe care eu nu o respect. Ceea ce a făcut astăzi este o încalcare a rolului pe care trebuie să-l aibă preşedintele“, a spus Tăriceanu.

Duminica de astăzi a Elenei Udrea s-a încheiat în Parcul Herăstrău, acolo unde mentorul său, Traian Băsescu, şi fostul premier Emil Boc, o aşteptau pentru a sărbători momentul lansării sale în cursa pentru alegerile prezidenţiale. „Mi-a plăcut aia cu agentul 000“, i-a spus, zâmbind, şeful statului preferatei sale de la alegerile prezidenţiale.

Călin Popescu Tăriceanu anunţa, recent, că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Calendarul propus de Tăriceanu menţiona, iniţiatl, votarea în plen a suspendării preşedintelui în 23 septembrie şi referendum de demitere simultan cu primul tur al prezidenţialelor, în 2 noiembrie. Ulterior, el a menţionat că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu ar trebui votată cel mai devreme în 3 octombrie pentru ca referendumul de demitere să fie organizat în 2 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu înţelege de ce PSD ar susţine iniţiativa de suspendare din funcţie a şefului statului, el întrebându-se retoric dacă prin suspendare PSD nu ar face altceva decât să-l ajute pe Băsescu să "zburde liber pe câmpiile patriei" în campanie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite