Adevărul Live: Cristina Pocora (PNL), despre dosarul Microsoft: Cred că Victor Ponta ar trebui să se retragă din cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Cristina Pocora FOTO Eduard Enea
Deputatul PNL Cristina Pocora FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL, Cristina Pocora, a vorbit, la Adevărul Live, despre strategia candidatului ACL, Klaus Iohannis,  la alegerile prezidenţiale şi despre debutul campaniei electorale.

Principalele declaraţii:

Din estimările noastre au fost undeva pe la 45.000 de oameni la miting. Important este că am arătat forţa. Noi am venit acolo să arătăm că suntem o alternativă la guvernare. România lucrului bine făcut este România în care vreau să trăiască fetiţa mea, în care să îmbătrânesc şi pe care să o construiesc şi un preşedinte aşa cum este domnul Iohannis.

Voi rămâne mândră că sunt româncă într-o Românie a lucrului bine făcut. Victor Ponta şi PSD nu au un proiect, aşa cum arată domnul Iohannis, lucrurile pe care le-a făcut. Domnul Ponta foloseşte simbolurile naţiei române pe care le pătează. Aceste lucruri nu o să-i aducă simpatie şi nici voturi. Domnul Klaus Iohannis nu are probleme. ANI a constat că ar avea o situaţie de incompatibilitate. ANI a făcut recurs. Sunt paşi procedurali. Pentru noi este relevantă decizia de la Alba. Sperăm ca recursul să fie judecat cât mai repede.

Despre cazul Microsoft

Intenţionat au făcut să mergem în vacanţă parlamentară ăpentru a evita să votăm începerea urmăririi penale. Oare de ce această grabă să ne trimită în vacanţă până după alegerile prezidenţiale. Cred că Victor Ponta ar trebui să se retragă din cursa electorală. Pe mine mă uimeşte cât de puternică este caracatiţa. Iată că şi Ecaterina Andronescu, sfânta, este implicată. Cred că va conta. Nu mai putem duce corupţia mai departe, mai departe. Victor Ponta este în toată această încrengătură. Când creşti printre lupi aceste lucruri le înveţi.

Mi-am dorit ca USL să meargă. Am zis că Victor Ponta este tânăr şi se rupe de această clică. S-a demonstrat că el nu s-a rupt. Am sperat că Ponta este altfel. Aunci când a abordat lucrurile cu două feţe: Roşia Montană, gazele de şist. Victor Ponta s-a întors din SUA şi a început să vorbească de exploatarea gazelor de şist.

Despre rolul lui Tăriceanu

 Cristina Pocora la Adevarul Live FOTO Eduard Enea

Cred că oamenii s-au lăcurit că Tăriceanu joacă în tabăra PSD. Avem pe partea dreapta candidatul ACL, care intră în turul II, şi pe partea stângă, Victor Ponta. Tăriceanu îl va ajuta pe Victor Ponta. Nu l-am văzut pe domnul Tăriceanu opunându-se la ordonanţa cu traseismul. Ei sunt constrânşi, ademeniţi cu bani publici să vină în zona PSD, UNPR, şi a lui Tăriceanu. Au încălcat Constituţia şi totul în picioare cu această ordonanţă de urgenţă.

Despre candidaţii la Preşedinţie

Mi se pare că lucrurile au venit puţin camm forţat, nu ştiu dacă face bine imaginii noastre externe canddiatura lui Teodor Meleşcanu. Elena Udrea este candidatul lui Traian Băsescu, protejată şi susţinută de el. Elena Udrea foloseşte în sloganul său „frumuseţe“, atuuri feminine. Merge pe o latură care nu este sănătoasă. Foloseşte această carte a femeilor şi nu cred că reprezintă femeile din România. Pe Monica Macovei nu am văzut-o mergând pe cartea feminismului. Dacă respecţi normele, regulile, atunci intri în competiţie. A ales să meargă de una singură.

Il votez pe Klaus Iohannis pentru că este serios, îmi dă speranţa că România Sofiei va fi România lucrului bine făcut. Domnul Iohannis este cetăţean român, care a trăit aici, şi ne mândrim cu el. În discuţiile cu dvs., presă, ai spune că nu este atât de prezent să dea replica. Am abordat subiectul acselor cu domnul Iohannis şi mi-a clarificat foarte repede totul. Oameniid in Sibiu, văzând realitatea, că acele case sunt apartamente, nu au contat. Important este ca toată lumea să înţeleagă ce au înţeles sibienii.

Despre absenţa lui Crin Antonescu

Este o chestiune de opţiune personală. Este un coleg la care ţinem foarte tare, îl preţuim, apreciem foarte multe lucruri la el. Dincolo de asta, Crin Antonescu este prezent. Ne-am văzut în Parlament. Crin Antonescu este în PNL, PNL este în ACL şi îl avem candidat pe Klaus Iohannis.

Despre rolul unui purtător de cuvânt

Trebuie să ai încărcătorul de telefon la tine, este foarte de lucru. Rolul purtătorului de cuvânt este acea voce instituţională, care spune ce ar spune instituţia pe care o reprezintă. Victor Ponta nu şi-a ales pe cine trebuie la Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite