Alegeri interne în PNL Bucureşti. Perdanţii de la locale, instalaţi şefi la sectoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu are mari şanse să revină în fruntea organizaţiei PNL de la Sectorul 2. FOTO Adevărul
Anca Boagiu are mari şanse să revină în fruntea organizaţiei PNL de la Sectorul 2. FOTO Adevărul

Cinci din cei şase foşti preşedinţi de la organizaţiile PNL ale Capitalei, care şi-au dat demisia la o zi după alegerile locale, candidează, din nou, pentru funcţia de preşedinte. Mai mult, o bună parte din aceştia au şi prima şansă de a se reîntoarce la cârma organizaţiilor de la sectoare.

Liberalii din fruntea organizaţiilor PNL de la cele şase sectoare ale Capitalei şi-au dat demisia a doua zi după alegeri, acesta fiind un gest prin care s-au solidarizat cu fostul candidat pentru Primăria Bucureştiului, Cătălin Predoiu, cel care şi-a depus demisia încă de la primele ore ale zilei de 6 iunie. Însă, gestul lor nu a fost dublat de o retragere din postura de coordonatori ai organizaţiilor pe care le-au condus, rămând în continuare să se ocupe de ele.

Mai mult, odată cu începerea înscrierilor pentru alegerile interne la organizaţiile de de la cele şase sectoare ale Capitalei, cinci din cei şase foşti preşedinţi s-au înscris în funcţia redobândirea scaunului de lider. Practic, în afară de Florin Alexe, fostul preşedinte de la PNL Sector 3, totţi ceilalţi colegi ai săi de la Bucureşti care au condus organizaţii, vor să fie şefi în continuare.

La Sectorul 1, Mihai Voicu, liberal venit în primăvară de la organizaţia PNL Dolj, are şanse mari să fie cel care va continua coordonarea organizaţiei de sector. Iniţial, pentru această funcţie era vehiculat şi numele lui Ovidiu Raeţchi, însă această variantă a căzut după ce fostul candidat pentru Primăria Sectorului 5 a fost numit vicepreşedinte al PNL Bucureşti.

Competiţie strânsă la Sectorul 2

La Sectorul 2 se anunţă una din marile lupte pentru şefia organizaţiei. Atât preşedintele demisionar Anca Boagiu, cât şi fostul candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, vor să fie coordoneze filiala. Potrivit unor surse politice, lupta este echilibrată în condiţiile în care ambii politicieni au numeroşi susţinători cu drept de vot.

Organizaţia PNL de la Sectorul 3 pare a fi un obiectiv uşor pentru Eugen Nicolăescu, în condiţiile în care aproape toţi liberalii fug de responsabilitatea construcţiei unei echipe puternici la această filială. Pe de altă parte, la Sectorul 4, Marius Rogin, preşedinte demisionar al filialei, se va confrunta cu profesorul universitar Radu Carp, politician sprijinit de aripa liberală a PNL.

La Sectorul 5, cel mai puternic om din cursa pentru funcţia de preşedinte este Cristian Olteanu, preşedintele demisionar al filialei. În schimb, la Sectorul 6, lupta va fi destul de strânsă între liderul demisionar Aleodor Frâncu şi fostul candidat pentru Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu. Cei doi se confruntă în aceste alegeri luni, PNL Sector 6 fiind prima organizaţie care va avea un nou preşedinte ales prin votul tutror membrilor din filiala de sector.

Alegerile interne în filialele din Bucureşti au loc după următorul program: 8 august - Sectorul 6, 17 august - Sectorul 2, 18 august - Sectorul 1, 23 august - Sectorul 4, 24 august - Sectorul 3 şi 25 august-Sectorul 5.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite