Adriana Săftoiu, despre renunţarea la funcţia de consilier prezidenţial: „Lucram din ce în ce mai greu cu Traian Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu FOTO Adevărul
Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu FOTO Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, preferă să păstreze, în continuare, tăcerea cu privire la motivele care au îndemnat-o să părăsească funcţia de consilier prezidenţial în echipa lui Traian Băsescu, dar a recunoscut că această colaborare devenise una dificilă.

„Probabil voi continua să păstrez aceeaşi tăcere. Cu siguranţă, deja lucram din ce în ce mai greu unul cu altul. S-ar putea ca nici eu să nu mai fi fost suficient de eficientă, plus că nu mereu intri în confruntare cu preşedintele. Se mai întâmplă să intri în confruntări cu consilierii, care spun că e foarte bine ce face preşedintele. Atunci îţi spui că e cazul să te retragi.“, a explicat Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL şi blogger Adevărul, care a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial în 2007.

Pe de altă parte, ea a precizat că nu regretă această colaborare.

„Mie nu îmi pare rău de colaborarea cu Traian Băsescu, îmi pare bine totuşi că am reuşit să nu mă agăţ de funcţie. E uşor să spui: «ia să fiu şi eu unul dintre consilierii din turmă »!Intri în acest conflict cu consilierii, care tind să se ocupe mai mult de adversarii preşedintelui, decât de preşedinte în sine.“, a mai spus Săftoiu la Realitatea TV.

Unul dintre motivele care au determinat-o să demisioneze, a dezvăluit ea în cele din urmă, a fost şi „discursul conflictual, negativist“ al şefului statului.  

„Mie mi se părea mult mai important să ne corectăm pe noi, să ne ocupăm de proiectele noastre, decât să ies în fiecare zi să îi critic pe ceilalţi. Aveam senzaţia că nu mai ieşim din discursul conflictual, negativist. Preşedintele rămăsese în campanie, aşa că am zis că trebuie să cedez“, a explicat Adriana Săftoiu.  

În ce priveşte apartenenţa sa la PDL, aceasta susţine că se datorează relaţiei apropiate cu liderul formaţiunii, Vasile Blaga.

„Probabil că, dintre toţi membrii PDL, după 2007,când mi-am dat demisia din funcţia de consilier, Vasile Blaga a rămas unul dintre puţinii oameni care nu avea temeri să stea de vorbă cu mine. Erau colegi pe care îi simţeam că au rezerve să nu fie văzuţi, nu dădea bine. Îi înţelegeam.  Relaţia cu domnul Blaga a rămas extrem de corectă. Pentru mine conta foarte mult această relaţie umană între mine şi Vasile Blaga“, a arătat purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor.

În opinia sa, liderul PDL a dat dovadă de „umanitate“, iar multe dintre criticile care i se aduc sunt nefondate.

„Poţi să îl critici că nu e cel mai bun comunicator, dar să îi pui sub semnul întrebării umanitatea, asta arată extrem de multe vicii de caracter. Vasile Blaga spune direct când ai o problemă cu el, nu e genul care are ipocrizii“, a precizat Săftoiu.

În ce priveşte oamenii pe care PDL se va baza, Adriana Săftoiu susţine că, în contextul în care „sunt oameni care, prin modul în care şi-au anunţat măsurile, au creat această impresie de aroganţă, de disconfort pentru public“, trebuie aduşi în faţă alţi politicieni. Săftoiu a numit-o pe Sulfina Barbu, arătând că „are moderaţie“.

Anul în care PDL ar putea veni la putere, crede aceasta, ar putea fi 2016. În următorii ani, a subliniat Adriana Săftoiu, PDL are timp să se reconstruiască.

Purtătorul de cuvânt al PDL crede că, în ce priveşte declaraţiile referitoare la unificarea dreptei, „se vorbeşte mult, dar se face foarte puţin“. În plus, a mai spus ea, o astfel de alianţă ar fi „periculoasă“ pentru PDL.

„Nu ştiu dacă cei care vor pleca vor pleca neapărat la Mişcarea Populară, au fost plecări spre PSD, PNL. Se vorbeşte mult despre unificarea dreptei, se face foarte puţin. Simplul fapt că ne adunăm toţi într-un conclav doar pentru că ne declarăm de dreapta, nu e suficient. Mi se pare periculos genul acesta de alianţă.“, a explicat Săftoiu.

De asemenea, ea a subliniat că preşedintele Băsescu „este locomotiva Mişcării Populare, chiar dacă spunea că nu e propagandist, dar nu poate nega faptul că, atunci când spui Mişcarea Populară, te gândeşti la Traian Băsescu.“

Referitor la desemnarea, de către PDL, a unui candidat la alegerile prezidenţiale, Adriana Săftoiu a preferat să nu nominalizeze unul dintre membrii formaţiunii. În schimb, dintre politicienii români, ea crede că „nu trebuie să înlocuim plecarea preşedintelui, ci să venim cu altcineva“.

Totodată, ea şi-a exprimat dubiile cu privire la candidatura liderului liberal, Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale.

Crin Antonescu nu cred că va rămâne candidat la prezidenţiale. Nu cred că PSD, un partid atât de mare, va renunţa la funcţia de preşedinte. Arătaţi-mi un partid care spune că renunţă la funcţia de preşedinte. Dacă aleargă singur, poate câştigă, dar mi-e greu să cred că va alerga singur. În cazul PDL, va exista o campanie internă.“, a conchis Săftoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite