FOTO Adrian Năstase a primit o felicitare de la colegii de închisoare. Fostul premier: „Nu-mi pare deloc rău că mă despart de anul 2012”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase a învăţat la penitenciarul Jilava ce înseamnă voinţa de a privi în viitor FOTO GettyImages/Guliver
Adrian Năstase a învăţat la penitenciarul Jilava ce înseamnă voinţa de a privi în viitor FOTO GettyImages/Guliver

Fostul premier Adrian Năstase a scris, luni, într-o postare pe blog, că nu îi pare rău că se „desparte” de anul 2012 şi că lasă în urmă ziua de 20 iunie, atunci când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii” şi a încercat să se sinucidă. În plus, Năstase scrie că în ultimele luni pe care le-a petrecut la penitenciarul Jilava a aflat multe lucruri despre el şi despre alţii.

„Dragi prieteni. Nu-mi pare deloc rău că mă despart de anul 2012. De exemplu, de ziua de 20 iunie.
Îmi aduc aminte felul în care priveam în acea zi, din afară, ca prin ceaţă, cu tristeţe, cu dezamăgire, cu revoltă, o viaţă pe care o ştiam a fi a mea. Mă bucur că au trecut 194 de zile de la acel pod către o altă existenţă”, îşi începe fostul premier postare pe blog.

Adrian Năstase mărturiseşte că din „călătoria” făcută în ultimele luni a învăţat multe lucruri despre el, dar şi despre alţii şi a cunoscut oameni noi de la care a învăţat ce înseamnă „voinţa de a privi în viitor.

„Robert  Frost spunea că cel mai bun mod de a ieşi dintr-o situaţie este să o parcurgi. Din călătoria pe care am făcut-o în ultimele luni, am aflat multe lucruri despre mine şi despre alţii.

Am aflat, de exemplu, că, la Jilava, exista <<Comunitatea Phoenix>>  – a celor care consumau droguri sau le vindeau -şi, care acum, într-un program de cooperare cu o fundaţie norvegiană, încearcă să se elibereze de dependenţa asta.

Au reguli speciale, draconice, iar activitatea lor înseamnă lucrări de creaţie, de broderie, origami, pictură pe sticlă, pe nisip, sculptură.

I-am vizitat de multe ori, cu afecţiune şi cu respect pentru efortul lor. Le-am vorbit despre Constituţie, despre poezie, despre paradoxuri, despre masonerie, despre Păunescu, despre libertate, despre familie, despre evadarea în lectură.

I-am îndemnat să citească. În urmă cu câteva zile, fiecare dintre ei a prezentat ce a citit. M-a împresionat, în mod special, Bogdan. Cartea pe care o primise nu i se potrivea. Dar – a spus el – în compensaţie vrea să recite o poezie. Şi a recitat, mândru, fără timiditate, poezia lui Eminescu, <<De-aş avea…>>
Trebuia să vă spun că Bogdan nu ştia, până de curând, să scrie şi să citească…

Unul dintre ei, m-a întrebat astăzi dacă <<e adevărat că sunt cel mai deştept tip din România.>> Ştiu că vă interesează mai mult ce i-am răspuns. I-am spus că un <<tip>> cu adevărat deştept nu se compară niciodată cu alţii…

Le-am mai spus un proverb chinezesc: <<Miracolul nu însemnă să zbori prin aer sau să calci prin apă, ci să mergi pe pământ>>.

De la cei din <<Comunitate>> am învăţat ce înseamă voinţa de a privi în viitor. ”

Mesajul lui Adrian Năstase pentru români

„Vă doresc cu încredere şi cu speranţă, un an 2013 care să fie lipsit de supărări şi de regrete şi adaug, pentru voi, felicitarea – cu un frumos origami – pe care am primit-o astăzi de la <<rezidenţii Comunităţii>>, cei care au învăţat că mai important decât să faci ce-ţi place este să-ţi placă ceea ce trebuie să faci.”

felicitare pentru Adrian Năstase FOTO nastase.wordpress.com

Felicitarea primită de Adrian Năstase de la colegii de închisoare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite