Adrian Bordea o va înlocui pe Mona Pivniceru la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Bordea
Adrian Bordea

Plenul Senatului l-a validat, marţi, pe judecătorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Adrian Bordea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, acesta ocupând locul rămas vacant în urma demisiei Monei Pivniceru.

Validarea lui Bordea a fost aprobată cu 63 de voturi "pentru" şi o abţinere. Comisia juridică a Senatului a validat, marţi, propunerea ca judecătorul Bordea să ocupe interimar locul rămas vacant în urma demisiei din CSM a Monei Pivniceru. Decizia finală va fi uată în plenul Senatului.

Bordea le-a spus senatorilor jurişti că urmează să ocupe acest loc pentru un mandat de câteva luni, fapt pentru care poate propune doar proiecte privind acest mandat limitat privitoare la infrastructura sistemului judiciar, spaţiile de lucru sau resursele umane limitate din justiţie.

"Consider că ar fi utilă şi sper ca şi forul legislativ să aprecieze acest lucru, ar fi utilă o lege proprie de organizare a instanţei supreme, colective de lucru în cadrul instanţei noastre, din care fac şi eu parte, se ocupă de elaborarea acestui act normativ nu pentru a delimita instanţa supremă de celelalte, ci pentru a-i asigura rolul constituţional pe care îl are", a mai spus Bordea.

Mona Pivniceru a demisionat, în august, din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite