Candidatul lui Băsescu pentru Chişinău: Propaganda rusă arată că în România sunt doar ţigani şi homosexuali. Andrei Năstase i-a forţat mâna Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Codreanu, candidat la Primăria Chişinăului din partea Partidului Unităţii Naţionale (PUN), a vorbit, la Adevărul Live, despre şansele de a câştiga cursa electorală, despre înţelegerile pe sub masă pe care le fac unii candidaţi, dar şi despre propaganda ruşilor în Republica Moldova.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări live emisiunea

Despre candidatura sa

E important ca noi să acceptăm la Primărie un socialist, un anti-unionist, un mini-Dodon. Am acceptat să intru în luptă, vreau să intru în turul doi şi sunt sigur că o să-l înving pe Ceban. În prezent, Moscova controlează peste 80% din spaţiul media al Moldovei, iar aceasta e o problemă. Noi reuşim cu greu să ne transmitem mesajele. Eu am spus de nenumărate ori că noi am încercat să avem discuţii cu toţi de dreapta din Moldova, cu cei care văd Moldova spre vest, spre UE. Din păcate, nu am avut deschiderea colegilor din dreapta politică. Convingerea e că dacă am fi avut un candidat comun, am fi avut nişte alegeri mai simple. Din păcate nu am reuşit. Eu,ca unionist, sunt construit să văd lucruri care ne unesc, nu lucruri care ne separă. Noi am fi susţinut-o pe Maia Sandu. 

Despre refuzul candidaturii de către Maia Sandu 

Nu a existat un dialog cu Maia Sandu la masa negocierilor. Sunt speculaţii, iar eu nu dau curs lor. Ea nu a înţeles miza acestor alegeri locale. De fapt, e exerciţiul de dinainte de parlamentare. Din ce am văzut părerile unor analişti este că Andrei Năstase a forţat mâna Maiei în aceste alegeri locale. Şi pe Andrei şi pe Maia i-am invitat la masa negocierilor. Invitaţia rămâne deschisă.Eu nu am o mizăegoită la alegeri, nici PMP, nici colegii de la mişcarea unionistă nu au interese egoiste. Suntem gata să acceptăm negocierile. 

Eu nu sunt pro-unionist, eu sunt unionist. Eu sunt cetăţean european, demnitar la unui stat european. Mulţi dintre candidaţi sunt compromişi. Eu nu am nimic. Am acumulat experienţă în Parlament. Eu vin cu soluţii în Republica Moldova pentru o administraţie eficientă în Chişinău. Eu voi fi primarul tuturor. Eu vreau săle arăt că unionismulpoate fi pragmatic. Unionismul nu înseamnă doar cântece, dansuri şi poezii. 

Despre imaginea lui Traian Băsescu în Republica Moldova

Inclusiv eu, ca unionist, am fost pus să votez partide diferite. Am încercat să măimplic eu.Mi s-au oferit funcţii prin Guvernul Rep Moldova. mi s-a spus că pot fi asta, asta, asta. Darmi s-a cerut să renunţ unionism. Am venit la Bucureşti, am muncit, apoi am revenit la Chişinău. Trebuie să promovăm şi România. Pentru că unii din Republica Moldova văd doar propaganda rusă, adică ţigani, homosexuali şi drumuri proaste. Trebuie să le arătăm adevărata Românie, cu bune, dar şi cu rele. 

Despre legătura cu Plahotniuc

Chiar azi când veneam la dumneavostră am vorbit cu el pe Facebook. În loc să vorbim de programe, investiţii, vorbim de oameni. El a spus că vor fi nişte investiţii. Pe cetăţean îl interesează ce poţi face pentru el, nu acuzaţii sterile. Acuzaţii vin dela unii care au dat mâna cu Plahotniuc, au făcut alianţe cu el. Unii spun că sunt omul ruşilor, alţii spun că sunt al americanilor, cum e cazul socialiştilor.   

Cine e mai rău: Dodon sau Plahotniuc?

Aici nu e grad de răutate. Răul e absolut în ambele cazuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite