Ioana Constantin, candidat PMP la Sectorul 1: Clotilde Armand nu reprezintă dreapta, nu e susţinută nici de colegii de partid. Tudorache e un primar slab

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Constantin candidează pentru Sectorul 1
Ioana Constantin candidează pentru Sectorul 1

Ioana Constantin, candidatul PMP la Primăria Sectorului 1, a vorbit, la Adevărul Live, despre competiţia cu Dan Tudorache şi Clotilde Armand. Ioana Constantin spune că USR va fi vinovat în cazul în care primarii PSD vor câştiga încă un mandat la sectoarele Bucureştiului, pentru că s-a opus ca PMP să fie cooptat în alianţa dreptei.

Adevărul: De ce candidaţi în Sectorul 1?
Eu am crescut sub administraţia Chiliman, o administraţie mult mai eficientă şi activă. Eu am fost în campanie de la cartier la cartier. 

USR-PLUS vă acuză că luaţi din voturile dreptei şi ale lui Clotilde Armand.
Votanţii dreptei nu ne acuză de aşa ceva. Ne acuză câţiva lideri ai USR, ei nefiind un partid de dreapta. propunerea noastră pentru Bucureşti a fost să gândim o alianţă a PMP, PNL, USR-PLUS, care să vină cu liste comune, cu candidaţi. Ele să se opună baronilor PSD, pentru că sunt cazuri în care câştigă cu 60%. Nu am găsit înţelegere. 

Nici Vlad Voiculescu, nici Năsui, nu l-au dorit pe Nicuşor Dan candidat al lor, nu al unor alianţe. Voiculescu era opţiunea USR-PLUS. PMP, prin Băsescu, e partidul care l-a adus pe Nicuşor Dan la masa discuţiilor. Apoi au venit cei de la USR-PLUS care au spus: „Fără PMP la masă”. 

La sectorul 6 e un fost consilier USR care candidează pentru a-l ajuta pe Mutu. La sectorul 1 e un fost candidat USR care candirează pentru a-l ajuta pe Tudorache. Nu e nicio alianţă a dreptei acum. Clotilde Armand nu reprezintă dreapta. Nu e susţinută nici de colegii săi, dar nici de colegii liberali. Cea mai bună administraţie a fost cea a lui Chiliman. Dreapta este PMP. 

Dacă iese Tudorache primar, o să aveţi  pe conştiinţă acest lucru?
Eu sper că nu o să mai fie cazul să iasă Tudorache . E o aroganţă şi un dispreţ faţă de cetăţeni. Armand e europarlamentar şi de aceea nu vrea să fie consilier. Tudorache e sigur că va câştiga, de aceea nu e consilier. PNL nu cred că se aşază în spatele domniei sale. Sunt singurul candidat care merge în toate cartierele. Trăiesc de 30 de ani în zona Turda-Ion Mihalache. A derapat atât de mult discursul încât ajungem să facem din Sectorul 1 Sectorul 5. Sunt mai mulţi candidaţi în spatele cărora candidează Marian Vanghelie. Tudorache e un primar slab

Dvs de unde rupeţi voturi?
Eu nu rup voturi. Eu îmi iau voturi de la oamenii care cred în oameni ca mine. Există în Sectorul 1 o majoritate tăcută care s-au săturat de trotuare care nu sunt libere, care nu are creşe. E nevoie de o adminsitraţie eficientă, transparentă. 

Ce spun sondajele PMP?
Eu nu mă uit la sondaje. Dacă guvernăm cu ochii la sondaje, nu ne mai facem treaba. Sunt multe necunoscute. Nu ştim ce prezenţă va fi, ce categorii de cetăţeni vor veni. Ne expunem zi de zi, dar nu putem închide democraţia într-un apartament. 

Dvs dacă nu ajungeţi primar, rămâneţi în Consiliul Local?
Da, deschid lista de consilieri. O să rămân. Eu nu am mai făcut parte din administraţie. 

Vă întreb pentru că mulţi candidaţi intră în cursă doar împinşi de partid, iar la parlamentare abandonează consiliile. La parlamentare vă gândiţi să candidaţi pentru o funcţie de deputat sau senator?
Eu am candidat şi la europarlamentare. Eu candidez din convingere. Singura candidatură acceptată a fost în Sectorul 1 pentru că am trăit aici şi îl cunosc bine. 

Dl Chiliman are nişte probleme de corupţie. Nu vă va afecta asocierea cu dumnealui?
Cred că s-au închis multe aspecte referitoare la corupţie. În timpul adminsitraţiei Chiliman a existat dialog real cu cetăţenii. Venea la întâlniri în cartiere cu oamenii. Se implica direct. A început reabilitarea blocurilor, apoi reabilitarea caselor. 

Ce va rămâne în urma dvs după patru ani dacă ajungeţi primar?
Creşele şi grădiniţele. În prezent sunt prea puţine locuri în creşe pentru a furniza servicii de educaţie copiilor. After school-uri nu există. Creşele sunt cele mai importante în sector. În fiecare cartier se pot identifica spaţii, dar şi de la zero complet.

Cum arată majoritatea după alegeri în consiliul local?
Nu mă aştept să mai fie o majoritate a PSD. Cred că PMP, PNL şi USR-PLUS vor obţine suficiente mandate.

Traian Băsescu se va retrage din cursa pentru Bucureşti?
Exclus. Băsescu nu se retrage. E foarte angajat, e prezent la conferinţe şi îi invita la dezbateri pe Firea şi pe Nicuşor Dan. Nu vine nimeni la dezbatere. Îl ai pe Băsescu, omul care a început dezvoltarea Capitalei, ai primarul în funcţie şi pe omul care a fost cel mai prezent cu activitate pe Bucureşti. Ar putea fi o dezbatere pentru Bucureşti. Niciunul dintre candidaţi nu vrea să vină la dezbatere. 

I-aţi provocat pe Tudorache şi Armand la o dezbatere? 
Clotilde Armand înţeleg că nu vrea să vină la dezbateri. Nu înţeleg de ce. Ar trebui să cunoască izvorul democraţiei. 

De ce aş fi sigur că dacă votez PMP nu-mi irosesc votul, în condiţiile în care în sondaje e sub prag?Înaintea tuturor alegerilor avem aceste sondaje care spun că PMP nu trece pragul. Nu doar că trece, ci ne duc spre 6%. Estimările noastre sunt că acum avem 2-3% în plus. În Bucureşti avem un scor de 10%. PMP va intra nu doar în consilii locale şi în Bucureşti, dar la la mult CJ-uri vom avea consilieri judeţeni. Unii colegi vor mai multe procente fără să muncească. Au fost presiuni pe colegii din teritoriu pentru a nu-şi depune candidaturile. Nu înţeleg de ce să nu candideze PMP, ci PNL sau USR-PLUS. 

Câi primari a furat PNl de la PMP?
Noi am avut vreo 20 de primari şi nu au plecat prea mulţi, dar au fost presiuni pentru nedepunerea candidaturilor. Nu a fost vorba de o alianţă, ci doar pe a nu depune candidaturile. Noi avem candidaturi în peste 2400 de localităţi. Suntem al treilea partid ca număr de candidaţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite