29 de secţii de votare pentru românii din Marea Britanie la europarlamentare. Unde se află acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ambasada României din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlanda de Nord a transmis vineri că va organiza 29 de secţii de votare la alegerile europarlamentare din 26 mai, acestea afându-se la sediile misiunilor diplomatice şi birourile consulatelor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ambasada britanică, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor fi organizate 29 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai.

„Secţiile de votare de pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor fi organizate la sediile misiunii diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României din Londra, Manchester şi Edinburgh, precum şi în alte locaţii, conform prevederilor Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cele 29 de secţii de votare asigură, în opinia ambasadei, o acoperire judicioasă a teritoriului Marii Britanii şi au menirea de a facilita exercitarea dreptului de vot de către un număr cât mai mare de cetăţeni români aflaţi în Regatul Unit”, se arată în comunicatul de presă transmis de ambasadă.

Oficialii au subliniat şi că a organizat pe 6 martie o sesiune de consultări cu reprezentanţii partidelor politice şi ai asociaţiilor cetăţenilor români din Martea Britanie, în privinţa organizării şi desfăşurării alegerilor de 26 mai.

„Propunerile reţinute în cadrul consultărilor au fost transmise către Ministerul Afacerilor Externe în urma evaluării fundamentate pe principii care au ţinut cont de estimările privind numărul de români, de dispunerea geografică a comunităţii româneşti, de cantitatea resurselor umane, logistice şi financiare aflate la dispoziţia MAE şi a misiunii diplomatice şi de disponibilitatea membrilor comunităţii româneşti de a sprijini procesul de creare a secţiilor de votare propuse spre înfiinţare”, se mai arată în comunicat.

Vezi lista secţiilor de votare din Marea Britanie şi Irlanda de Nord

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite