10 pentru Bucureşti. Tabloul complet al candidaţilor pentru Capitală

10 pentru Bucureşti. Tabloul complet al candidaţilor
pentru Capitală

Pentru matematicianul Nicuşor Dan cursa pentru Primăria Capitalei e o ecuaţie cu mai multe necunoscute. FOTO Eduard Enea

„Adevărul“ vă prezintă tabloul complet al candidaţilor la Primăria Capitalei, dar şi pe cei mai importanţi pretendenţi la primăriile de sector.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partidele şi independenţii au putut să-şi depună dosarele de candidaţi până marţi, la ora 23.59. Gabriela Firea a fost alegerea PSD pentru Primăria Capitalei. 

Aceasta nu a avut emoţii în ceea ce priveşte desemnarea, fiind întotdeauna prezentată drept prima opţiune a social-democraţilor.De altfel, în toate sondajele de pe piaţă aceasta se plasează în fruntea preferinţei electoratului din Capitală.  

Nu la fel s-a întâmplat în tabăra PNL, celălalt mare partid de pe scena politică. Liberalii au ajuns la faza depunerii candidaturii cu a patra propunere de candidat, Cătălin Predoiu, după ce rând pe rând au fost retraşi europarlamentarul Cristian Buşoi, vicepreşedintele Ludovic Orban şi Marian Munteanu, ultimul fiind prezentat drept persoană provenind din societatea civilă. 

Pentru a-şi spori şansele, Predoiu l-a luat în echipa sa şi pe fostul candidat al M10, Ciprian Ciucu, pe care l-a pus primul pe lista de consilieri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi căruia i-a promis funcţia de viceprimar din partea PNL.

Citeşte şi: Robert Turcescu: Nu am îndeplinit nicio misiune dată de vreun serviciu secret

Partidul păstorit de Traian Băsescu, PMP, l-a aruncat în luptă pe jurnalistul Robert Turcescu, variantă de rezervă în condiţiile în care fostul preşedinte a tot avertizat că s-ar putea înscrie, dar a renunţat definitiv odată cu chemarea sa la DNA, de săptămâna trecută, când i-a fost comunicat faptul că e suspectat de spălare de bani într-un dosar privind achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi 2002.  

Nicuşor Dan, figură publică văzută drept reprezentant al societăţii civile, este candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB). Creditat cu a treia şansă pentru Primăria Generală, Nicuşor Dan vine cu un mesaj de schimbare a clasei politice, propunând o echipă de tehnocraţi pentru Bucureşti. 

Citeşte şi: Ciprian Ciucu, despre Primăria Capitalei: PNL ar trebui să mă susţină pe mine şi să avem alegeri primare între mine şi Nicuşor Dan

Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE, îl propune pentru Primăria Capitalei pe profesorul universitare Daniel Barbu, fost ministru al Culturii în Guvernul Ponta, demis în urma unor declaraţii controversate, acesta susţinând că bugetul alocat persoanelor bolnave de HIV-SIDA ar fi prea mare. 

Tot un candidat cu profil intelectual este propus şi de formaţiunea lui Mircea Geoană, PSRO.  Dumitru Borţun, profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a SNSPA, este opţiunea formaţiunii lui Geoană.

Irinel Columbeanu a rămas pe dinafară

Fostul deputat social-democrat Bogdan Diaconu a fost primul care şi-a depus candidatura, acesta fiind susţinut de formaţiunea pe care a înfiinţat-o, Partidul România Unită (PRU). Cu un discurs cu puternice accente naţionaliste, Diaconu s-a prezentat la depunerea candidaturii alături de membri ai „Patrulei Vlad Ţepeş“, o aripă a partidului care asigură „apărarea românilor“. 

Fostul europarlamentar şi ministru de Externe Adrian Severin îşi propune să câştige Primăria Capitalei din postura de candidat al Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), formaţiune preluată de Marian Vanghelie, cel care a intrat la rândul său în lupta pentru Sectorul 5.

În urmă cu o lună, Irinel Columbeanu anunţa că va fi candidatul acestui partid, însă lucrurile s-au schimbat, odată cu venirea lui Vanghelie. „Eu nu sunt supărat pe nimeni pentru această schimbare“, a declarat  Columbeanu pentru „Adevărul“. „Pe 1 aprilie le-am urat succes în continuare. Nu le-am urat, în schimb, să ajungă pe acolo, pe la închisoare. Au destui «prieteni» care le fac asemenea urări“, a adăugat Columbeanu precizând că nu a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru a se înscrie ca independent.

Citeşte şi: Adrian Severin, propunerea lui Marian Vanghelie pentru Capitală: Nu mă gândesc că voi câştiga, pentru că oricum nu voi termina mandatul în viaţă 

Deputatul Daniel Fenechiu, preşedintele Partidului Naţional Democrat, este un alt candidat înscris pentru Capitală. De asemenea, Partidul Ecologist Român (PER) îl propune pentru Bucureşti pe Cristinel Deaconescu, prim-vicepreşedinte al formaţiunii. „Vom depune lista cu semnăturile pentru a candida şi la Primăria Generală. Nu sunt probleme. Eu mi-am depus candidatura de zilele trecute“, a precizat pentru „Adevărul“, ieri seară, senatorul Dumitru Pelican, candidat al PER pentru Sectorul 2. 

Candidaţii pentru Primăria Capitalei:

Gabriela Firea (PSD)

Cătălin Predoiu (PNL)

Nicuşor Dan (USB)

Daniel Barbu (ALDE)

Robert Turcescu (PMP)

Daniel Fenechiu (PND)

Dumitru Borţun (PSRO)

Adrian Severin (PDS)

Bogdan Diaconu (PRU)

Cristinel Deaconescu (PER).

Principalii candidaţi pentru Primăria Sectorului 1:

Dan Tudorache (PSD)

Alexandru Nazare (PNL)

Clotilde Armand (USB)

Laura Chiriac (ALDE)

Eugen Tomac (PMP)

Principalii candidaţi pentru Primăria Sectorului 2:

Mihai Toader (PSD)

Dan Cristian Popescu (PNL)

Dumitru Pelican (PER)

Antoaneta Bugner (USB)

Radu Cristescu (PMP)

Principalii candidaţi pentru Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (PSD)

Cristina Pocora (PNL)

Roxana Wring(USB)

Cristian Petrescu (PMP)

Daniel Ghiţă – fost luptător de K1 (PRU)

Principalii candidaţi pentru Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD)

Răzvan Sava (PNL)

Cristian Popescu Piedone (PPU)

Ştefan Spridon (ALDE)

Ştefănel Dan Marin (PMP)

Principalii candidaţi pentru Primăria Sectorului 5:

Daniel Florea (PSD)

Ovidiu raeţchi (PNL)

Marian Vanghelie (PDS)

Valentin Niţu (PMP)

Dan Marian (ALDE)

Principalii candidaţi pentru Primăria Sectorului 6:

Gabriel Mutu (PSD)

Răzvan Mironescu (PNL)

Ştefan Florescu (Independent)

Sebastian Bodu (Independent)

Ştefan Enache (PMP).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările