Viscolul „îngheaţă“ şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar paznicii vor veni astăzi la şcolile  din cele 11 judeţe şi din Capitală, unde cursurile  au fost suspendate
Doar paznicii vor veni astăzi la şcolile din cele 11 judeţe şi din Capitală, unde cursurile au fost suspendate

Elevii din clasele I-VIII şi copiii de grădiniţă din Capitală şi din 11 judeţe situate în sudul ţării stau astăzi acasă din cauza drumurilor blocate de zăpadă. Inspectoratele şcolare din alte 13 judeţe analizează posibilitatea luării unor măsuri similare.

Zăpada şi viscolul prelungesc vacanţa elevilor de la ciclul primar şi gimnaziu cu cel puţin o zi. Guvernul a hotărât ca în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti cursurile să fie suspendate pe tot parcursul zilei de astăzi la grădiniţe şi şcoli generale, şi acolo unde este cazul şi la licee.

Mai citeşte şi:

EXCLUSIV Buzău: Lista cu şcolile în care nu se învaţă nici marţi

VIDEO FOTO Codul portocaliu de ninsoare, prelungit până luni la ora 20.00 / Află cum se circulă pe drumurile din ţară

ULTIMĂ ORĂ: În Galaţi s-au închis şi liceele

În acelaşi timp, în judeţul Argeş, orele vor fi suspendate doar în anumite localităţi. „Toate activităţile şcolare care nu se desfăşoară luni vor fi reprogramate, astfel încât programa şcolară să fie parcursă integral. Inspectoratele şcolare şi directorii şcolilor ale căror cursuri sunt supendate luni vor prezenta ministerului un calendar pentru recuperarea activităţilor şcolare", a precizat premierul Emil Boc, la sfârşitul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc ieri.

Reînceperea cursurilor, în funcţie de vreme

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că inspectoratele şcolare din alte 13 judeţe analizează posibilitatea luării unor măsuri similare.

„Şcolile se vor închide deocamdată pentru 24 de ore, urmând să luăm o decizie privind efectuarea cursurilor în funcţie de evoluţia vremii", a spus Funeriu. Suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

Şcoala începe miercuri în Teleorman

În unele judeţe, reluarea cursurilor şcolare va avea loc miercuri.

În Teleorman, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca elevii să meargă la şcoală abia de miercuri, din cauză că drumurile sunt blocate în urma viscolului. La fel şi în Ialomiţa, şcolile vor fi închise astăzi şi mâine din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Trenuri anulate

Mai multe trenuri de călători pe rutele din sudul ţării au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului, a anunţat CFR Călători.

Astăzi nu vor circula: acceleratul 1982, pe relaţia Tulcea - Medgidia - Bucureşti Nord şi trenurile Personal 8014 Constanţa - Bucureşti Obor, 8032 Feteşti - Bucureşti Obor, 8122 Slobozia Veche - Bucureşti Nord.

Pasagerii pot solicita informaţii despre modificările survenite în circulaţia trenurilor de călători în staţiile şi agenţiile CFR sau la telefon 021/9521.

Nu rata:
Constanţa: UPDATE / Peste 30 de şcoli au suspendat cursurile din cauza vremii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite