VIDEO CTP îl încurcă pe Osama cu Obama într-o intervenţie la Realitatea TV. CTP: "A fost un lapsus linguae"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Osama bin Laden a fost împuşcat în cap duminică noapte, în Pakistan, la nord de Islamabad, după aproape 10 ani de vânătoare. La doar câteva ore de la uciderea lui, ştirile referitoare la moartea liderului al-Qaeda şi comentariile pe marginea acesteia abundă pe toate canalele mass-media.

Invitat să comenteze telefonic la Realitatea TV, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost întrebat cum va influenţa decesul liderului musulman structura şi activitatea grupării teroriste al-Qaeda. Încercând să-şi argumenteze răspunsul, CTP l-a confundat pe liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Citeşte şi:
VIDEO Osama bin Laden a murit/ Cum a ajuns cel mai "vânat" om de planetă

image

"Este o reţea descentralizată, ca al sistemului nervos al râmelor. Este distribuit, scalariform. Oricând se poate naşte un nou Obama din această structură. Tensiunile dintre lumea islamică, fundamentalistă, şi Statele Unite nu dispar odată cu dispariţia lui Obama. Aş spune dimpotrivă", a răspuns CTP, până la intervenţia moderatorului care a atras atenţia asupra confuziei.

Contactat telefonic de adevarul.ro, Cristian Tudor Popescu a comentat atât intervenţia telefonică de luni de dimineaţă, de la Realitatea TV, cât şi publicarea ulterioară acestui articol pe site-ul publicaţiei "Adevărul" :

"A fost un lapsus linguae, o eroare corectată imediat. Moderatoarea mi-a atras atenţia, am zâmbit şi m-am corectat. I se poate întâmpla oricui în timpul unui discurs. Putem afirma că a avut cumva loc o dezinformare a publicului prin faptul că am spus, mai intâi, «Obama» în loc de «Osama»?! Este trist că, din tot ce am spus despre subiectul în cauză, cu asta am rămas."

"Iar faptul că am spus «Obama» în loc de «Osama» este o ştire?! Dacă aş fi persistat în eroare, poate. Dacă nu ar fi fost corectată imediat eroarea, poate. Altfel, nu! Şi m-a deranjat să văd o asemenea ştire la Adevărul. Era altă treabă dacă era publicată de Click! sau de Cancan, nu de la un ziar care trece drept quality. A fost o speculaţie ieftină pentru a face nişte accesări pe neant."

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite