Vera Jourova, comisarul UE pentru Justiţie: România trebuie să asigure independenţa justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vera Jourova, comisar UE pentru Justiţie, a declarat vineri că România trebuie să depăşească actuala "criză" şi să asigure independenţa sistemului judiciar, mai ales în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Liderii din România "trebuie să depăşească actuala criză din sistemul judiciar şi trebuie să garanteze independenţa justiţiei", a declarat Vera Jourova, citată de agenţia de presă APA şi de site-ul TT.com.

Comisarul UE pentru Justiţie a subliniat este esenţial să fie continuate acţiunile de combatere a corupţiei.

Vera Jourova a exprimat speranţa că situaţia din România se va îmbunătăţi înainte de preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ar fi neobişnuit ca Parlamentul European să voteze o rezoluţie privind România cu doar două luni înainte ca un stat să preia preşedinţia Consiliului UE.

Parlamentul European are, evident, dreptul să dezbată problemele şi dacă e nevoie să vină cu rezoluţia“, a declarat Klaus Iohannis, într-o primă fază, după ce a fost întrebat dacă a încercat să facă lobby pentru a-i convinge pe europarlamentari să nu dezbată şi să nu voteze o rezoluţie privind România cu două luni înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE. 

Parlamentul European va vota, în şedinţa de plen din 14 noiembrie, rezoluţia privind statul de drept în Romania.

Potrivit agendei publicate pe site-ul Parlamentului European, in sedinta plenului PE care va avea loc la Strasbourg pe 14 noiembrie, intre orele 12:30 si 14:30, figureaza si o motiune pentru adoptarea unei rezolutii privind statul de drept in Romania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite