Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Asistăm la un asalt al mişcării LGBT împotriva căsătoriei”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Asistăm la un asalt al mişcării LGBT împotriva căsătoriei”

Vasile Bănescu, pustătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declaratîntr-un interviu pentru cotidianul Libertatea că Biserica va susţine cu ocazia referendumului ideea că o familie este formată dintr-un bărbat şi o femeie. Acesta a subliniat că homosexualitatea este un păcat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După referendum nu se va întâmpla nimic spectaculos într-un imediat accesibil nouă, dar consecinţele lui pe termen lung sunt importante. Miza, scopul acestui referendum, este exclusiv explicitarea, limpezirea noţiunii de căsătorie, ca instituţie civilă, nu ca taină religioasă. (...) Vorbim de o instituţie care niciodată nu a fost altfel. Drepturile derivate se pot rezolva fără să dai peste cap instituţia căsătoriei, ci prin legiferare, pe care o poate face statul. (...) Nu există acest drept (n.r. - dreptul la căsătorie). Dreptul la căsătorie nu poate fi clamat nici măcar de noi, heterosexualii. Căsătoria civilă este un contract, nu e o legalizare sau eliberare a unui certificat la iubire”, a spus Bănescu pentru cotidianul Libertatea.
 
Bănescu a precizat că Biserica Română se opune, de asemenea, şi parteneriatului civil, şi asta pentru că s-ar suprapune peste ideea de căsătorie.
 
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a mai spus că este nevoie de o lămurire a definiţiei de familie în Constituţie, Codul Civiid fiind doar o lege care poate fi modificată uşor şi arbitrar, susţine acesta.
 
„Este împotriva firii. Este o opţiune, dar este împotriva firii şi a naturii umane. Natura umană nu a fost creată cu scopul acesta. (...) Există un asalt progresiv şi din ce în ce mai acut ideologic împotriva căsătoriei din partea ideologiilor comuntăţii LGBT. Ideologic, vârfurile mişcării LGBT-iste în toate ţările au solicitat pe rând mai întâi parteneriatul civil, apoi căsătoria, apoi adopţia”, a mai spus Vasile Bănescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: