UPDATE Băsescu i-a invitat pe miniştri, marţi la ora 14.00, la consultări pe tema disponibilizărilor bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni se vor discuta şase puncte: cheltuielile bugetare, protecţia socială, fondurile UE, achiziţiile publice, revizuirea Constituţiei, descentralizarea.

UPDATE 13.00 Comunicatul oficial al Preşedinţiei despre temele consultării:

• Reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală;

• Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai bună ţintire a beneficiarilor sistemului de protecţie socială;

• Creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare; legislaţia achiziţiilor publice;

• Proiectul de revizuire a Constituţiei;

• Procesul de descentralizare.

UPDATE 12.32 Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat marţi, după ora 14.00, la Palatul Cotroceni, pe miniştrii cabinetului Emil Boc la consultări privind disponibilizările din aparatul de stat, a anunţat Realitatea TV.

"Nu vă ascund că nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirmă la Guvern: 'Am închis agenţii şi am dat oamenii afară'. Nu prea am văzut în statistici şomeri din sectorul bugetar. O să mă mai uit cu atenţie în zilele următoare. S-au comasat ministere, a rămas acelaşi număr de salariaţi. Ceva e în neregulă şi acolo", a declarat Băsescu.

"Se spune «de ce nu atragem banii de la UE». Răspunsul este simplu: nu avem bani să cumpărăm pământurile, achiziţia terenurilor nu este eligibilă pe bani europeni. Se spune că 75%, dau un exemplu , din costurile autostrăzii, sunt bani europeni şi 25% din cost sunt contribuţie românească. Dar nu sunt banii de achiziţie a terenurilor, deci contribuţia românească nu e de 25%, ci de peste 50%", a mai zis şeful statului.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat la începutul anului 100.000 de concedieri în sistemul public, însă, a revenit ulterior asupra acestei declaraţii, după ce premierul Boc a precizat public că numărul celor care vor părăsi sistemul public va fi stabilit pe baza unor standarde de cost. Primul ministru a calificat declaraţia lui Vlădescu drept  "un început greşit de mandat al unor miniştri".

Guvernul pregăteşte etapa a II-a a disponibilizărilor din sectorul bugetar

Consilierul lui Isărescu: "Personalul bugetar ar trebui redus cu 100.000 de posturi"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite