Un nou contingent militar polonez, dislocat în cadrul Brigăzii NATO Multinaţionale Sud-Est din Craiova

Un nou contingent militar polonez, dislocat în cadrul Brigăzii NATO Multinaţionale Sud-Est din Craiova

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab"  FOTO Multinational Brigade South East

Ceremonia prilejuită de transferul de autoritate între rotaţia a II-a şi a III-a a contingentului militar polonez ce va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România şi va fi afiliat Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab", din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, va avea loc vineri, începând cu ora 10,00.

Ştiri pe aceeaşi temă

La eveniment participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale, se precizează într-un comunicat al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.
 
Contingentul militar polonez este parte componentă a iniţiativei comune Prezenţă Aliată adaptată - tailored Forward Presence (tFP), având misiunea de a asigura prezenţa consolidată în sud-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.
 
Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de România şi Polonia la Summitul NATO de la Varşovia. Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul asigurat de iniţiativa tFP, informează comunicatul.
 
Şi România a avut militari dislocaţi în Polonia. Este vorba de 120 de soldaţi din cadrul Detaşamentului de apărare antiaeriană „Scorpionii Albaştri“, Batalionul 205, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est care au fost într-o misiune de şase luni în care au executat zeci de antrenamente şi trageri în mai multe zone din Polonia. "Am deschis focul antiaerian, pentru prima dată după 1990, pe teritoriul altei ţări în afara României", declara la sosirea în ţară comandantul Detaşamentului ”Scorpionii Albaştri” din cadrul Batalionul 205 Apărare Antiaeriană Craiova, locotenent-colonelul Cristian Dumitru.
 
citeste totul despre: