Ultima zi la Bookfest 2010/ „Sfârşitul Ceauşeştilor” s-a vândut în 2.500 de exemplare

Editura Adevărul Holding a vândut în cele 5 zile de Bookfest peste 10.000 de exemplare din toate colecţiile. Din acestea, 2.500 de exemplare s-au vândut din cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai vândute titluri

Sfârşitul Ceauşeştilor, de Grigore Cartianu - 2.500 de exemplare
Găina fără bilet, de Ion Cristoiu - 500 de exemplare

Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” - 2.600 de exemplare. Cel mai vândut titlu ale colecţiei a fost Idiotul, de F. M. Dostoievski

Colecţia Jules Verne - 1.000 de exemplare

Cel mai vândut titlu - „20.000 de leghe sub mări

Colecţia Mari Muzee ale lumii - 500 de exemplare

Pictori de geniu - 800 de exemplare

Cartea de lux - 440 de exemplare

Cei mai vânduţi autori: Vintilă Corbul şi Sven Hassel

Ghidurile National Geographic - 660 de exemplare

DVD-uri cu filmele şi documentarele Adevărul - 440 de copii

Enciclopedia Disney - 200 de exemplare

Colecţia cu poveşti ilustrate Disney Clasic - 250 de exemplare

Cititorii au mai putut achiziţiona revistele Historia şi Rahan.

Update, ora 14.00

Inginerul Nicolae Vlad, prezent la lansare, a făcut echipă cu Marius Popescu în acele zile din decembrie 1989. Cei doi se aflau la Sălcuţa, lângă Titu când a aterizat elicopterul Ceauşeştilor.

Hai să-l prindem!”, am strigat colegilor mei când am văzut  că aterizează elicopterul.  „Mi-a fost aşa de frică, că nu ştiam cum să procedăm!”, a spus Nicolae Vlad.

Vreţi să mergeţi undeva, domnule Ceauşescu?, l-a întrebat Nicolae Vlad pe dictator. „Da, o să merg, dar mai stau!”, a fost răspunsul lui. Inginerul a mai povestit şi momentul când i s-a pus pistolul la tâmplă şi alte secvenţe legate de zilele fierbinţi din decembrie 1989.

De-a lungul celor cinci zile de Bookfest, Grigore Cartianu i-a avut printre invitaţi pe Stelian Tănase, Radu Moraru, Adrian Cioroianu (miercuri), Florin Iaru, George Stanca, Viorel Domenico (joi), Cristian Mungiu, Alex Mihai Stoenescu, Radu Gabrea şi Radu Muntean (vineri), Cristian Mungiu, precum şi revoluţionarii Ion Gâtlan, Florin Filipoiu, Dorin Cârlan, Mihail Montanu, Vali Motorga, Ion Mateescu, Ion Ţecu, Ion Mareş, Constantin Isac, Petre Ilie Ştirbescu şi Mugurel Florescu.

Bookfest / Ion Caramitru, invitat special la standul Adevărul Holding: „Revoluţia română a pierdut şansa de a fi una profund anticomunistă."

Lansare Ion Cristoiu la Adevărul

În plus, Grigore Cartianu l-a invitat şi pe ministru de externe comunist Ştefan Andrei.Ieri, la standul din Pavilionul 16, generalul Victor Atanasie Stănculescu a venit direct din închisoarea Jilava. Ion Caramitru, Dinu Patriciu şi Radu Paraschivescu au prezentat cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor” sâmbătă, în cadrul lansării-maraton a volumului dedicat eveniemntelor din 1989.

Mai citiţi:

Ziua a treia la Bookfest 2010

Prima zi la Bookfest 2010

S-a deschis Bookfest 2010

Şi astăzi, Grigore Cartianu are invitaţi de marcă la lansarea cărţii sale.

Inginerul Marius Popescu a fost martor la evenimentele de acum două decenii. El se afla lângă Titu, la Sălcuţa, aproape de cazarma Boteni, atunci când a aterizat elicopterul lui Ceauşescu. Marius Popescu, primul invitat la standul Adevărul de astăzi, a povestit câteva amănunte despre acele zile.

Grigore Cartianu a amintit de ziua de 13 iunie, de mineriada organizată de puterea de atunci. 

La ora 13.00 alţi invitaţi vor fi prezenţi la standul Adevărul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările