TOP Cele mai fiabile maşini second-hand aflate pe piaţa europeană. Cât costă reparaţiile şi cât timp pierdeţi în service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
piata auto

Portalul britanic Motorway a realizat un top al celor mai fiabile maşini second-hand aflate pe piaţa europeană. Ghidul evidenţiază primele două cele mai fiabile maşini pe fiecare segment.

Experţii portalului au dat fiecărei maşini un indice de fiabilitate cotat în funcţie de numărul de intrari în service pentru reparaţii, costurile şi durata acestora. Au mai fost luate în calcul rulajul şi vârsta maşinii. Cu cât indexul este mai mic cu atât maşina este mai rentabilă pentru proprietar. 

Cele mai fiabile maşini de oraş

1. Hyundai i10, fabricaţie 2008 - 2013

Cu indice 12, i10 de la Hyundai este una dintre cele mai fiabile maşini din oraş. i10 au în general cam 70.000 de kilometri la bord, iar costul mediu pe reparaţie este echivalentul a 830 de lei. De obicei este vorba de probleme de suspensie, iar reparaţia medie durează sub o oră şi jumătate.

2. Ford Ka, fabricaţie 2009 -2016

O altă surpriză plăcută este Ford Ka de ultima generaţie (indice 17). Modelul înregistrează un cost de reparaţie de echivalent a 970 de lei pentru fiecare defecţiune. Probleme apar la suspensie şi la partea electrică.  

Cele mai fiabile maşini  mici, segment B

1. VW Polo, fabricaţie 2009 – 2017

VW a fost întotdeauna cunoscut pentru fiabilitatea sa, iar  Polo nu face excepţie, cu un indice de 23. Problemele apar la suspensie, la sitemul electric sau la climatizare, iar reparaţiile costă echivalentul a 1.000 de lei şi durează sub o oră şi jumătate

2. SEAT Ibiza, fabricaţie 2006 – 2009

Bazat pe platforma VW Polo, SEAT Ibiza marchează 24 la indicele de fiabilitate. Are probleme cu suspensiile, cutia de viteze  şi sistemul electric, iar reparaţiile costă echivalentul a aproximativ 800 de lei.

Cele mai fiabile maşini coupe

1. Mazda MX-5, fabricaţie 2005 - 2015

MX-5 este în mod categoric cea mai fiabilă din acest segment. Cu un indice 18, acest model are probleme cu suspensiile şi cu partea electrică. Reparaţiile costă echivalentul a 1.100 de lei şi durează în medie sub o oră şi jumătate.

2. BMW Seria 2, fabricaţie 2014 - prezent

Seria 2 se clasează la nivel ridicat pentru calitatea construcţiei şi costul redus al reparaţiilor la apariţia defecţiunilor. Sunt vizate de defecţiuni sistemul electric şi climatizarea. 

Cele mai fiabile maşini crossover

1. Honda CR-V , fabricaţie 2007 - 2012

Brandul japonez este cunoscut că fabrică de maşini incredibil de fiabile, iar CR-V nu face excepţie. Cu un indice de doar 57, CR-V este cel mai de fiabil SUV. Totuşi, preţul reparaţiei este destul de mare, echivalentul a 2.000 de lei, iar staţionarea în service este de aproximativ 2 ore. Reparaţiile sunt efectuate în principal la sistemul electric sau la suspensie. 

2. Skoda Kodiaq, fabricaţie 2017 - Prezent

Model încă foarte nou la care şoferii au semnalat puţine defecţiuni, iar Honest John Satisfaction Index la cotat foarte bine (95 din 100) la capitolul fiabilitate. 

Cele mai fiabile maşini hatchback

1. Volkswagen Golf

Ca întotdeauna, un Volkswagen Golf stă bine la fiabilitate având un indice 50. Probleme apar la sistemul electric sau motor, dar sistemul de direcţie este aproape fără cusur, neînregistrându-se decât foarte rar defecţiuni. 

2. Honda Civic

Deşi considerat foarte fiabil, destul de interesant, defecţiunile electrice par să fie problema cea mai mare a modelului Civic de ultimă generaţie, reprezentând 31% intervenţiile în service. 

Cele mai fiabile maşini MPV

1. Ford C-Max, fabricaţie 2010 – Present

Cu un indice 52, C-Max este unul dintre cele mai fiabile MPV-uri de pe piaţă. Sunt unele probleme cu suspesiile sau cu partea electrică, iar vizitele în service durează în jur de două ore şi costă cam 1.600 de lei.

 

2. Opel Zafira, fabricaţie 1999 – 2005

Are un indice 35, iar reparaţiile costă în medie puţin peste 1.000 de lei. Problemele apar la partea electrică şi la suspensii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite