Tel Drum pierde procesul pentru Insula Belina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Tel Drum a pierdut, în primă instanţă, procesul deschis împotriva Consiliului Judeţean Teleorman. Societatea a dat în judecată, la finalului anului, administraţia judeţeană şi a cerut suspendarea hotărârii prin care Consiliul ceda statului, prin Apele Române, dreptul de proprietate asupra Insulei Belina.

Compania Tel Drum a cerut suspendarea de urgenţă a acestei decizii, având în vedere că are un contract valabil încă doi ani, încheiat cu administraţia judeţeană, asupra terenului.

Decizia a fost luată de Tribunalul Teleorman şi poate fi contestată.

La sfârşitul anului 2018, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Teleorman, Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, prin Apele Române, arată digi24.ro.

Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie. Însă după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula în data de 26 noiembrie 2018 Apelor Române, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean Teleorman, motivată de faptul că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei şi nu s-a reuşit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite