Subofiţer de la ISU Dâmboviţa, reţinut pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
catuse arestat

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui suspect,  subofiţer din cadrul I.S.U. Dâmboviţa, pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Parchetul Militar a anunţat vineri că s-a reţinut că suspectul a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei. 

„În cursul zilei de azi, suspectul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Menţionăm că, în cursul zilei de ieri, 26 septembrie 2019,  suspectul a fost prins în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa,  sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită”, se arată în comunicatul remis Adevărul. 

„Facem precizarea că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng  în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite