Student la Drept, dispărut fără urmă de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de afişe cu chipul lui Marius Popescu sunt împânzite în Târgu-Jiu
Sute de afişe cu chipul lui Marius Popescu sunt împânzite în Târgu-Jiu

Marius Popescu (19 ani) din Târgu-Jiu a plecat la un examen şi nu s-a mai întors acasă. Părinţii tânărului se tem ca fiul lor să nu-şi fi pus capăt zilelor din cauza stresului creat de prima sesiune de examene la facultate.

Marius Popescu, student în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu, a dispărut de acasă la 29 ianuarie, chiar în timpul examenelor din sesiunea de iarnă.

Mama băiatului nu ştie nimic despre soarta fiului ei. „L-am văzut seara învăţând şi am zis să nu-l deranjez, iar dimineaţa, când m-am dus să-l trezesc să meargă la examen, nu l-am mai găsit în cameră. A plecat numai cu hainele de pe el. A lăsat telefonul şi toate actele în camera lui, pe o măsuţă. Nu l-am supărat cu nimic şi nu avea motive să plece de lângă noi", a spus Lidia Popescu, mama tânărului dispărut.

Marius nu avea iubită şi nici prea mulţi prieteni. Cunoscuţii îl descriu ca pe o persoană retrasă, liniştită, chiar introvertită.

Citiţi şi:

Şeful misiunii ONU în Haiti, dat dispărut

"Ţara fără cârmaci": preşedinte nigerian, dispărut de 45 de zile

Sute de afişe cu chipul său sunt în tot oraşul

Familia încă mai speră ca băiatul să fie în viaţă. „Să vină acasă. Nu îi va face nimeni nimic, indiferent de ce greşeală ar fi făcut. Era un copil cuminte şi nu l-am supărat cu nimic. Pentru copii am muncit toată viaţa, ca să nu le lipsească nimic", a declarat, printre lacrimi, tatăl lui Marius.

Poliţiştii şi familia băiatului au împărţit sute de pliante şi afişe în cele mai circulate zone din Târgu-Jiu, însă nimeni nu a oferit vreun indiciu. „Tânărul este dat în urmărire naţională. S-au efectuat cercetări şi s-a discutat cu cei din anturajul său, însă nimeni nu a putut preciza unde s-ar putea afla persoana dispărută. Cert este că acesta nu a lăsat niciun bilet.

La data dispariţiei este posibil să fi fost îmbrăcat cu pulover bleumarin cu fermoar, pantaloni de trening, încălţat cu pantofi tip sport de culoare neagră cu dungi albe, din piele. Persoanele care pot oferi informaţii cu privire la tânărul dispărut sunt rugate să apeleze numărul pentru urgenţe 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie", a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

O notă mică, motivul dispariţiei?

Familia băiatului spune că, în ultima vreme, tânărul era supărat din cauza unei note mici. „Ştiu că în ultima vreme era cam abătut pentru că obţinuse o notă mică la facultate şi o anunţase pe soţia mea că vrea să-şi găsească un loc de muncă. Spunea că nu se va mai duce la cursuri. Eu l-am îmbărbătat şi i-am zis că nu trebuie să se supere pentru o notă mică. I-am spus că, după ce termină facultatea, îl ajutăm să-şi deschidă un cabinet de avocatură, dar acum nu ştim unde să-l mai căutăm", a declarat tatăl băiatului.

Moise Bojincă, decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, a spus că tânărul nu susţinuse decât trei examene, la care obţinuse note de trecere: „Sunt puse pliante cu imaginea lui pe holurile facultăţii. Nu-l cunosc pe băiat, dar am constatat că obţinuse doar trei note, două de 5 şi una de 6, şi urma să susţină examenul la Filozofie".

Căutat şi în râul Jiu

Marius Popescu a fost căutat peste tot, chiar şi în apele râului Jiu. „Căutările s-au făcut pe Jiu, de la hipermar­ketul din zona 23 August şi până la podul de la Drăguţeşti, cu ajutorul unei bărci pneumatice, însă persoana dispărută nu a fost găsită", a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Special de Urgenţă Gorj.

Marius Popescu
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite