STS: Numărul unic de urgenţă 112, apelat de peste 4 milioane de ori în 2020 din greşeală sau în glumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul 112 este folosit în 28 de ţări europene

 Numărul 112 este folosit în 28 de ţări europene Foto MEDIAFAX
Numărul 112 este folosit în 28 de ţări europene Numărul 112 este folosit în 28 de ţări europene Foto MEDIAFAX

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă că numărul 112 a fost apelat în 2020 de 4,4 milioane de ori din greşeală, pentru a cere informaţii, pentru a face farse ori pentru a adresa injurii. Operatorii STS au preluat, anul trecut, peste 10 milioane de apeluri, în medie, în mai puţin de 4 secunde.

Reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au postat, duminică, pe pagina de Facebook, o statistică privind numărul de persoane ce au sunat la 112, în anul 2020.

,,Cei care au sunat la 112 atunci când au avut cu adevărat o urgenţă ştiu că fiecare secundă contează. Operatorii STS au preluat, anul trecut, peste 10 milioane de apeluri, în medie, în mai puţin de 4 secunde. Standardul european este sub 12 secunde.

Pentru ca fiecare persoană care sună la 112 să primească ajutor cât mai repede, operatorii STS transferă urgenţele către dispecerii agenţiilor de intervenţie.  Ambulanţă, ISU-SMURD, Poliţie, Jandarmerie, Salvamont.”, arată mesajul postat pe Facebook al reprezentanţilor STS.112 este numărul unic pentru apeluri de urgenţă, disponibil în toată ţara, ce poate fi apelat din toate reţelele publice de telefonie.

112 este numărul unic pentru apeluri de urgenţă, disponibil în toată ţara, ce poate fi apelat din toate reţelele publice de telefonie.

„De 4,4 milioane de ori, a fost apelat numărul unic de urgenţă, în 2020, din greşeală, pentru a cere diverse informaţii, pentru a face farse ori a aduce injurii”, se mai arată în postare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite