Sorin Oprescu, internat sub pază la Spitalul Universitar din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu rămâne internat sub pază la Secţia de cardiologie a Spitalului Universitar din Bucureşti, urmând ca doctorii să îi facă şi luni o serie de investigaţii medicale pentru a stabili dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală, potrivit unor surse medicale, transmite Mediafax.

UPDATE 21:20: Primarul suspendat al Capitalei rămâne interat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, fiind păzit de trei agenţi, conform unor surse medicale, scrie Mediafax

Medicii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti îl vor supune, luni, pe Sorin Oprescu la alte investigaţii şi cel mai probabil şi unei coronarografii.


Sorin Oprescu rămâne internat într-o rezervă care este păzită de cel puţin doi agenţi ai Poliţiei Capitalei, după ce sâmbătă a fost transferat din arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Universitar din Bucureşti, potrivit Digi24.

Oprescu a rămas spitalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a fi continuate investigaţiile medicale, urmând ca doctorii de la Spitalul Universitar Bucureşti să stabilească dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală, potrivit unor surse medicale, potrivit Mediafax.

Conform surselor citate, Sorin Oprescu va fi supus unei coronarografii şi îi va fi instalat un holter pentru înregistrarea parametrilor cardiaci (ritm cardiac, tensiune arterială). Acest sistem înregistrează activitatea cardiacă cel puţin 24 de ore.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfântul Ioan", pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei, au declarat surse medicale.

Oprescu, arestat. Primarul suspendat acuză probleme cardiace

Avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Viorel Mocanu a declarat că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci când a fost dus din arest la Spitalul "Sfântul Ioan" persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigaţiile care i-au fost făcute în 21 septembrie, la spital, se pare că Sorin Oprescu ar fi făcut un "pseudo-infarct", iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Oprescu, internat. A fost consultat în arest de un medic de la Spitalul Universitar

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocaţii săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenţă, a venit, vineri seară, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite