Soldat britanic decedat după un transplant de plămâni aparţinând unui fumător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldat britanic decedat după un transplant de plămâni aparţinând unui fumător
Soldat britanic decedat după un transplant de plămâni aparţinând unui fumător

Soldatul britanic Matthew Millington, în vârstă de 31 de ani, a încetat din viaţă după o operaţie de transplant în urma căreia a primit ambii plămâni ai unui fumător, informează cotidianul britanic The Times.

Caporalul Matthew Millington se afla în Irak în 2005, când a fost diagnosticat cu o afecţiune pulmonară incurabilă. Medicii i-au spus că singura şansă de a supravieţui este să accepte un transplant de plămâni.

Militarul a suferit un dublu transplant de plămâni în aprilie 2007 la spitalul Papworth din Cambridge, însă la mai puţin de un an de la această intervenţie chirurgicală medicii au depistat formarea unei tumori pulmonare, şi în pofida tratamentului oncologic primit, Matthew Millington a încetat din viaţă în februarie 2008.

Autorităţile au deschis o anchetă şi au aflat că soldat a primit plămânii unei persoane care fuma între 30 şi 50 de ţigări pe zi. Mai mult decât atât, medicaţia imunosupresivă ce i-a fost prescrisă militarului după transplant, pentru a asigura acceptarea noilor plămâni, a avut efectul de a accelera dezvoltarea cancerului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al clinicii Papworth, cea mai importantă clinică britanică de chirurgie cardio-toracică, nu este ceva neobişnuit ca plămânii unor fumători să fie folosiţi în intervenţii de transplant, adăugând însă că toate organele sunt atent verificate înainte de transplant.

Avem numeroase intervenţii încheiate cu succes, iar acest caz este extrem de rar
, a adăugat acesta.

În cadrul clinicii au fost desfăşurate, în ultimul an, 146 de operaţii de transplant de plămâni, iar 84 de persoane au murit în timp ce aşteptau să le vină rândul pentru un astfel de transplant.

Dacă am adopta măsura de a nu folosi în transplanturi plămânii de fumători, numărul persoanelor care ar primi un astfel de transplant ar fi şi mai mic
, a explicat purtătorul de cuvânt al clinicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite