Serviciul SMURD a efectuat 279 de intervenţii de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele SMURD nu au avut timp de odihnă
Ambulanţele SMURD nu au avut timp de odihnă

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat 279 de intervenţii în ultimele 24 de ore la nivel naţional pentru a rezolva cererile adresate la numărul de telefon de urgenţă 112, a declarat vineri pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), căpitan Alin Maghiar.

Potrivit acestuia, au fost efectuate 253 de intervenţii de ajutor medical, 15 acţiuni de descarcerare şi 12 intervenţii de ajutor medical, a precizat purtătorul de cuvânt al IGSU. Conform datelor, solicitările se încadrează în limitele normale, media zilnică a intervenţiilor personalului SMURD fiind de circa 280 de acţiuni.

Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD include toate urgenţele ce pun în pericol imediat viaţa unei persoane sau mai multora. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice cum ar fi căderea de la înălţime sau electrocutarea, stările de inconştienţă, inclusiv stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficienţele respiratorii acute şi nu în ultimul rând accidentele cu multiple victime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite