Serge Rameau, Consul onorific al Madagascarului: MAE român ştia că Madagascar e gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre, dar nu a reacţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre pe când era liber în Madagascar
Radu Mazăre pe când era liber în Madagascar

Ministerul român de externe ştia că Madagascarul este gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre, dar nu a răspuns nici până astăzi solicitării oficiale privind eliberarea unei copii după mandatul internaţional de arestare, de care autorităţile acestei ţări aveau nevoie, potrivit legii, pentru a-l extrăda, a declarat în exclusivitate la RFI România domnul Serge Rameau, Consul general onorific al Madagscarului la Bucureşti.

”După condamnarea domnului Mazare am fost convocat de ministrul de externe al Madagascarului, care mi-a cerut explicaţii, pentru că acolo nimeni nu înţelegea cine e dl Mazăre, de ce a venit în ţara noastră, etc. I-am explicat toată situaţia iar el mi-a explicat că nu avem un acord de extrădare cu România. Am răspuns că  România este membră UE şi că lucrurile trebuie făcute în mod convenabil, cu respectarea legilor. El mi-a răspuns că din punct de vedere judiciar este dispus să dea Cezarului ce e al Cezarului, dar că are nevoie de copia mandatului internaţional de arestare. Eu atunci m-am întors în România, am făcut o notă verbală către MAE român şi am cerut copia mandatului, pentru că nu am vrut să mi se reproşeze ceva ulterior, să nu fim acuzaţi de obstrucţionare. Aşadar România ştia că Madagascar era gata să coopereze, dar era nevoie de acest document. Nu am primit nici până azi un răspuns”, spune dl Rameau, citat de rfi.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite