Senatorul PNL Marius Nicoară, trimis în judecată pentru conducere fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Marius Nicoară a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă  Înalta Curte de Casaţie şi  Justiţie (ÎCCJ) au  finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a senatorul Marius Nicoară.

Acuzaţile oficiale sunt conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului. Când a fost oprit, senatorul avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

„La data de 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23.45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de maşina din faţa sa, producând un accident de circulaţie şi intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al maşinii cu care a intrat în coliziune şi care a refuzat să depună plângere. Prin raportul de expertiză medico-legală s-a concluzionat că inculpatul Nicoară Marius Petre avea la ora indicată o alcoolemie de cca. 1,65 gr. %“, se arată în rechizitoriul procurorilor
.
Dosarul a fost trimis spre soluţionare  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală.

A lovit un taxi

Accidentul provocat de Marius Nicoară a avut loc cu puţin înainte de miezul nopţii. Maşina condusă de preşedintele PNL Cluj a intrat într-un taxi, pe care l-a proiectat apoi într-un gard. Poliţiştii spun că senatorul s-a urcat băut la volan.

„Era polei, dar nu vreau să pun vina pe polei, eu sunt de vină. Am lovit o maşină din spate. N-am păstrat distanţa regulamentară, probabil. Aveam viteză mai mare decât trebuia. (Reporter Digi24: Poliţia susţine că aveaţi şi o anumită alcoolemie. Este adevărat sau nu?) Am cerut să mi se facă şi proba de sânge tocmai pentru că să se scoată din discuţie astfel de chestii. (Reporter: Dar etilotestul ce a arătat?) A arătat zero virgulă ceva, nu mai ştiu, nesemnificativ...”, a spus Marius Nicoară, senator, pentru Digi24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite