Secretul înmormântării lui Dinu Patriciu, păzit de familie. Funeraliile vor avea loc sâmbătă dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Patriciu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu FOTO Adevărul
Dinu Patriciu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu FOTO Adevărul

Mobilizare generală în Cimitirul Bellu, unde, sâmbătă, la ora 11:00, urmează să aibă loc funeraliile omului de afaceri Dinu Patriciu. Cu trei zile înainte, zeci de paznici au împânzit cimitirul şi interzic oricui să facă fotografii.

UPDATE: Dinu Patriciu va fi înmormântat, sâmbătă, de la ora 11.00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, anunţă familia omului de afaceri, făcând totodată un apel la decenţă şi discreţie în ceea ce priveşte acest eveniment.

Deşi iniţial au apărut informaţii potrivit cărora Dinu Patriciu ar fi fost deja incinerat în apropiere de Londra, iar la Bellu va fi adusă doar urna cu cenuşa răposatului, azi familia a anunţat că vineri seara va fi despus la Capela Cimitirului Bellu sicriul cu trupul neînsufleţit al omului de afaceri. De altfel, în seara zilei de vineri la Capelă se va desfăşura şi ceremonia funerară, arată reprezentanţii familiei într-un comunicat de presă.

"Pentru a onora amintirea lui Dinu Patriciu, cu decenţă şi discreţie, familia solicită înţelegerea tuturor celor care doresc să participe la slujba memorială", se mai spune în comunicat.


La cererea familiei miliardarului, ceremonia de înhumare va fi una discretă, la care nu vor avea acces decât persoanele apropiate. Pentru a interzice, sâmbătă, accesul presei în Cimitirul Bellu, familia ar fi apelat chiar la primarul Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit unor surse.

„Rugămintea expresă a familiei a fost ca presa să nu aibă acces la înmormântare”, a declarat, pentru „Adevărul”, Virgil Rotaru, administratorul cimitirului.

Familia Patriciu şi-a exprimat, din nou, dorinţa ca despărţirea de omul de afaceri să aibă loc „în condiţii de maximă sobrietate şi decenţă”.

„Îi rugăm pe reprezentanţii presei, a căror nevoie de a fi informaţi o înţelegem şi o respectăm, să dea dovadă de decenţă şi să se abţină de la exercitarea de presiuni asupra mamei îndurerate a lui Dinu Patriciu, în scopul obţinerii diferitelor detalii”, a precizat familia Patriciu.

Aceasta a confirmat că funeraliile omului de afaceri vor avea loc sâmbătă, la Cimitirul Bellu, fără însă să dea alte detalii. Între timp,  au apărut informaţii potrivit cărora Dinu Patriciu ar fi fost deja incinerat în apropiere de Londra, iar la Bellu va ajunge doar urna cu cenuşa răposatului. Aceasta ar urma să fie adusă în ţară zilele acestea după finalizarea formalităţilor cu autorităţile britanice.

10 zile de la decesul omului de afaceri

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care suferea de o maladie gravă, a murit, pe 19 august, într-o clinică londoneză, în urma unei infecţii pulmonare. Omul de afaceri avea de mai mulţi ani probleme cu sănătatea, suferind la sfârşitul anului 2012 un transplant de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media.
Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei economice.
 

Pe aceeaşi temă:

Dinu Patriciu a murit. Cine a fost omul de afaceri şi cum a intrat în politică

Dinu Patriciu a murit astăzi, la Londra, la vârsta de 64 de ani. Pe numele complet Dan Costache Patriciu, mogulul a fost un om de afaceri şi politician român, devenit miliardar de pe urma afacerilor din domeniul petrolier.

De ce facem cancer de ficat, boala care l-a învins pe Dinu Patriciu

Dinu Patriciu suferea de ani buni de cancer hepatic. Afecţiunea este a treia cauză de deces prin cancer în lume şi afectează mai des bărbaţii decât femeile.

Dinu Patriciu a murit. Reacţiile politicienilor. Gorghiu: A rostiti răspicat cuvântul liberalism când altora le era frică să-l pronunţe

Dinu Patriciu a murit, astăzi, la vârsta de 64 de ani, internat fiind la un spital din Londra din cauza complicaţiilor cauzat de cancerul de care suferea. Adevarul.ro vă prezintă principalele reacţii ale politicienilor care l-au cunoscut şi au lucrat alături de Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu a murit. Cum a eşuat Patriciu în afacerea lui de suflet. „Mulţi l-au căpuşat de l-au rupt. Mulţi l-au furat, chiar dintre cei angajaţi de el, personal“

Dinu Patriciu a murit în această dimineaţă la Londra. El lasă în urmă o istorie zbuciumată, presărată cu ascensiuni fulminante şi eşecuri răsunătoare. Într-o perioadă în care averea şi popularitatea sa ajunseseră la apogeu, orgoliul lui Dinu Patriciu a fost zgândărit de o idee măreaţă: construirea unui trust de presă care să devină cel mai puternic din România.

Dosarul „Rompetrol” ar putea ajunge din nou la Curtea de Apel după ce avocaţii au cerut declinarea de la Curtea Supremă

Dosarul „Rompetrol” ar putea ajunge din nou la Curtea de Apel Bucureşti, în apel, după ce avocaţii celor din dosar au arătat că, deşi Sorin Roşca Stănescu este senator, şi potrivit legii cazul ar trebui judecat la Curtea Supremă, se încalcă alte normative judiciare ce ar determina judecarea la Curte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite