Se deschid puncte de vaccinare la frontiera cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile
vor amenaja puncte de vaccinare la frontieră, în PTF Nădlac I şi Nădlac II.
Autorităţile vor amenaja puncte de vaccinare la frontieră, în PTF Nădlac I şi Nădlac II.

La graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, se vor amenaja puncte temporare de vaccinare anti-COVID-19. Acestă decizie a venit după ce s-a constatat că tot mai mulţi români care lucrează în străinătate sau au locuinţe în Ungaria vin în ţară doar pentru a se imuniza, inclusiv străini cetăţeni ai Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a declarat miercuri că „în ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului de cetăţeni români care vin din alte ţări pentru a se vaccina”.

„Nu aş spune că este un fenomen, dar sunt foarte mulţi români care lucrează şi locuiesc în ţări europene şi vin în Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viaţă, cetăţeni străini - germani, italieni şi aşa mai departe. Aceşti oameni se bucură de facilitatea de a se vaccina foarte uşor în ţara noastră, fără programare. Personal cunosc multe cazuri, dar această tendinţă mi-a fost adusă la cunoştinţă şi în cadrul discuţiilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şi cu ocazia Paştilor, românii care au venit acasă la familii au profitat şi s-au vaccinat”, a declarat prefectul.

La rândul său, şeful Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că este vorba de „sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad”.

El a spus că aceste centre de la frontieră vor fi operaţionalizate în o săptămână, cel mult două.

De asemenea, Horea Timiş a declarat că nu există probleme privind dozele de vaccin, acestea fiind suficiente în judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite