Revoltător. Statul român nu îi eliberează paşaport lui Adrian Coman, pentru că este căsătorit cu o persoană de acelaşi sex

Revoltător. Statul român nu îi eliberează paşaport lui Adrian Coman, pentru că este căsătorit cu o persoană de acelaşi sex

Relu Adrian şi Coman Robert Clabourn Hamilton la parada comunitatii LGBT în Bucureşti FOTO Laurenţiu Sîrbu

Statul român i-a refuzat lui Adrian Coman eliberarea unui nou paşaport pe motiv că este căsătorit cu o persoană de acelaşi sex. Autorităţile române susţin că nu pot procesa cererea lui, întrucât certificatul său de căsătorie nu are corespondent legal în regimul actelor de stare civilă emise de statul român.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul anului, Adrian Coman a solicitat la Consulatul României la New York reînnoirea paşaportului. A completat un formular online, unde s-a declarat căsătorit la întrebarea obligatorie privind statutul civil. După ce a completat formularul, bărbatul de 47 de ani a depus ca anexă o copie a certificatului de căsătorie, de unde rezultă că partenerul său este de acelaşi sex. 
 
“Pentru că sunteţi căsătorit cu o persoană de acelaşi sex“ După câteva zile, reprezentanţii Consulatului l-au anunţat că Ministerul Afacerilor Externe nu poate procesa cererea lui, întrucât certificatul său de căsătorie nu are corespondent legal în regimul actelor de stare civilă emise de statul român.
 
Adrian Coman este într-o relaţie de 17 ani cu americanul Clai Hamilton. De 9 ani sunt şi soţi, în urma unei căsătorii oficiate în Bruxelles. Cuplul Coman-Hamilton este cel care a dat în judecată statul român la CJUE, pentru că nu i-a recunoscut dreptul la reşedinţă lui Clai, instanţa europeană dând câştig de cauză cuplului.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările