Război în Ucraina. Gabriela Firea: Au intrat în ţară peste 58.000 de copii din Ucraina. Aseară, la Tulcea, au intrat 85 de copii orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea, ministrul Famileii şi a Tineretului FOTO Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea, ministrul Famileii şi a Tineretului FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis, vineri,că de la începutul conflictului dintre Rusia şi Ucraina, au intrat în ţară 58.284 de copii minori, joi fiind cu 4.500 mai mulţi ca în ziua precedentă.

Dintre aceştia, 35.674 de copii au ieşit din ţară, România fiind doar folosită ca tranzit către state occidentale, iar restul de 22.610 de copii au rămas. „Avem copii care au venit însoţiţi de un părinte, pentru că bărbaţii au rămas în Ucraina la luptă, astfel că puţini au ajuns la noi, avem minori cu însoţitori legali sau formali şi avem şi orfani”, a declarat ministrul Familei şi Tineretului.

Gabriela Firea spune că numărul copiilor care intră în ţară este în continuă creştere. ”Sunt cu peste 4500 mai mult faţă de ziua precedentă”. Ministrul a atras atenţia că în situaţia în care conflictul va dura mai mult timp, capacitatea instituţiilor statului care găzduiesc orfani vor fi epuizate. 

„Aseară, la Tulcea au intrat 135 de persoane, dintre care 85 de copii orfani”, a precizat Firea, explicând că are în vedere un parteneriat cu societatea civilă pentru găzduirea copiilor, sub supravegherea personalului direcţiilor teritoriale pentru protecţia copilului, a copiilor ucraineni fără părinţi care ajung în România.

Şi în ceea ce priveşte numărul total al refugiaţilor, acesta a depăşit 170.000 de persoane, dintre care 58.000 au decis să rămână, circa 2.000 au depus cerere de azil.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite