O să mă opresc doar la unul dintre argumentele false, praf în ochi pentru public, care se detaşează de celelalte prin distanţa pe care o ia faţă de logica elementară. E acolo o prăpastie care arată cum Tudorel Toader ia de proşti cetăţenii români şi îi târăşte printr-un lung document care are consistenţă doar prin topul de hârtie consumat.

Documentul întocmit de ministru are un titlu clar: „Raport privind activitatea managerială a procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr”. Aşa că ne aşteptam să găsim greşeli făcute de procurorul general în activitatea sa de şef al instituţiei din ziua numirii în funcţie până azi.

Însă printre argumentele care ar trebui să stea la baza revocării procurorului general găsim lucruri care au avut loc înainte de numirea acestuia prin decret în fruntea Ministerului Public şi care nu au legătură sub nicio formă cu activitatea sa managerială. Toader scrie în raport că „există probleme de legalitate a numirii în funcţie” şi enumeră câteva prostii, dar şi alte câteva minciuni. Nu intru pe fondul problemei, toate documentele de la CSM arată că procedura a fost legală şi nu lipsea nimic.

Însă inserarea acestui argument ante-numire arată reaua credinţă a ministrului, este ca şi cum am face un raport despre cât de slab este Tudorel Toader în funcţia de ministru şi am aduce ca argument că nu ştia să monteze un cric la liceul industrial cu profil auto pe care l-a făcut. Nu este doar lipsă de logică, ci şi o ticăloşie fără margini să aduci în discuţie, într-un raport cu subiect clar, alte lucruri din afara strict a activităţii analizate.

Când încerci o asemenea manevră, aşa cum face ministrul Tudorel, în mod normal te descalifici nu doar ca jurist, ci şi ca om beneficiar de coloană vertebrală. Şi trebuie să te ştergi urgent din funcţia deţinută - într-o oră sau chiar mai repede.