Raed Arafat, despre pacientul suspect de pe Otopeni: Alarmă falsă, are simptome de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat anunţă că este vorba despre o alarmă falsă Foto Inquam Photos (Arhiva)
Raed Arafat anunţă că este vorba despre o alarmă falsă Foto Inquam Photos (Arhiva)

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  a declarat, cu privire la cazul pacientului suspect de infecţie cu coronavirus care a ajuns după-amiază pe Aeroportul Otopeni, că este vorba despre o alarmă falsă. Bărbatul ar avea simptome de gripă.

„Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX. Şeful DSU a mai precizat că „nu este corelat cu coronavirusul, cel puţin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni şi el era în altă parte. Acestea sunt informaţiile de acum. L-a preluat o ambulanţă să îl ducă pentru că poate are altă problemă”, a declarat Raed Arafat.

O echipă medicală a fost solicitată, sâmbătă după-amiază, la aterizarea cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv - Bucureşti, întrucât un pasager avea unele simptome de gripă. Ulterior, pacientul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul „Matei Balş“.

Comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv - Bucureşti a solicitat prezenţa unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului că un pasager prezenta unele simptome de gripă.

Aeronava a aterizat la ora 15.51 şi, după intervenţia serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanţă 112 şi transferat la Spitalul „Matei Balş".

„Toate măsurile au fost luate în conformitate cu protocolul şi procedurile medicale în vigoare. Ca urmare a verificărilor efectuate de personalul specializat al autorităţii în domeniu, ceilalţi 178 de pasageri au fost debarcaţi pe flux normal“, au transmis reprezentanţii aeroportului, potrivit News.ro.

Pasagerul venea din Israel, dar la bordul avionului a spus că a fost, în urmă cu trei luni, în China.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite