Propunere: Măşti gratis pentru populaţie

Propunere: Măşti gratis pentru populaţie

Două formaţiuni politice propun acordarea de măşti de protecţie gratuite pentru populaţie

Două formaţiuni politice, PSD şi PRO România, au depus, joi, la Parlament un proiect de lege care obligă statul să acorde gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiatorii au propus ca Ministerul Sănătăţii să cumpere aceste măşti de protecţie, conforme cu standardele europene, de la producători interni, precum şi din import, prinn intermediul Unifarm, scrie HotNews. 

Proiectul mai prevede ca banii pentru măşti să fie daţi de la bugetul de stat şi din fondurile Unifarm. 

Proiectul urmează să intre în dezbaterea parlamentului, în regim de urgenţă. 

Ce contine proiectul de lege:

- să se acorde gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

Distribuţia măştilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcţiile de Sănătate publică judeţene şi al Municipiului Bucureşti către autorităţile publice locale.

Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean al setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările