Proiectul ce prevede interzicerea ţigărilor electronice în spaţiul public, avizat negativ în Comisia de Sănătate din Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia pentru sănătate din Senat a avizat negativ proiectului de lege prin care se interzic ţigările electronice în spaţiile publice, existând un singur vot "pentru"
Comisia pentru sănătate din Senat a avizat negativ proiectului de lege prin care se interzic ţigările electronice în spaţiile publice, existând un singur vot "pentru"

Proiectul de lege ce prevede interzicerea folosirii ţigărilor electronice în spaţiul public a primit, marţi, raport negativ în Comisia pentru Sănătate din Senat. Senatorul PNL Leon Dănăilă a susţinut, în timpul şedinţei de marţi a Comisiei de Sănătate, că "fumatul e ca alcoolismul şi homosexualitatea, se transmite genetic".

"Fumatul este ca şi alcoolismul, ca şi homosexualitatea, ca şi alte droguri, sunt transmise genetic şi nu o să dispară niciodată, dar poate fi micşorat. Nu numai genetic sunt transmise, ci şi prin educaţie. Cu banii pe care îi dăm şi cu produsele electronice care au apărut, sunt de aceeaşi nocivitate ca şi ţigările pozitive. Pe de altă parte, fumatul are şi efecte benefice. Are benefic asupra memoriei, pentru că excită nicotina. Sunt nişte studii, le-am citit şi eu", a afirmat Leon Dănăilă, potrivit Mediafax.

Comisia pentru sănătate din Senat a avizat negativ proiectului de lege prin care se interzic ţigările electronice în spaţiile publice, existând un singur vot "pentru".

Preşedintele Comisiei, senatorul UDMR Laszlo Atilla, a afirmat, în timpul dezbaterilor pentru proiectul de lege, că iniţiativa este "extrem de superficială": "Este o lege extrem, extrem de superficială, ceea ce aţi prezentat dumneavoastră. Situaţia este extrem de dramatică. Eu aş sista discuţiile la acest punct."

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite